enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3287
EURO
35,0694
ALTIN
2.309,08
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

“Şiirlerle Yahya Kemal”

“Şiirlerle Yahya Kemal”
A+
A-

Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden Yahya Kemal Beyatlı, vefatının 59 yıldönümünde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğunun düzenlediği “Şiirlerle Yahya Kemal” gecesinde anıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Usta Şair Yahya Kemal Beyatlı’yı vefatının 59. yıldönümünde de unutmadı. Kent Şairleri Topluluğu, Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden olan Beyatlı için Barbaros Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Şiirlerle Yahya Kemal” gecesi düzenledi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçılarının eşlik ettiği gecede Kent Şairleri Topluluğu üyeleri Usta Sanatçı Beyatlı’nın birbirinden güzel eserlerini okudu. Performansları ile büyük beğeni toplayan şairler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

“Sanatçılar aslında birer kutup yıldızıdır”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, şairler, yazarlar ve sanatçıların aslında birer kutup yıldızı olduğunu belirterek, “Onlar hem içinde bulundukları dönemi yansıtırlar hem de toplumların yaşadığı tarihsel süreçleri destansı dillerle, yazılarla, şiirlerle bize getirirler. İyi ki de getiriyorlar. Çünkü o sayede geçmişte ne olduğunu öğreniyor ve geçmişimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Yahya Kemal Beyatlı’yı da bu vesileyle bir kere daha onun şahsında Türk kültürünün oluşmasında emeği geçen tüm sanatçılarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.