enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5890
EURO
34,8231
ALTIN
2.416,59
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

Süleyman Dede Şaşırtıyor

Süleyman Dede Şaşırtıyor
17.11.2017
A+
A-

Denizli’nin Çameli ilçesi, Cumaalanı Mahallesi’nde ikamet eden Süleyman Duru, 105 yaşında olmasına rağmen hala çalışmaktan kendisini alamıyor.

Mahalledeki sağlık evi,Camii,gibi kuruluşların gönüllü bahçıvanı Cumaalanı Mahallesindeki sağlık ocağı bahçesinde bulunan ağaçları budayan Duru, sağlıklı kalmasını doğal ürünler yemesine bağlıyor. Erken yatıp erken kalktığını, tavuklara yem verip sonra kahvaltı ettiğini anlatan Süleyman Dede, “Çocukluğumdan beri doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Bahçemde çalışıyor, yakacağım odunu kendim kırıyorum’ diye konuştu.

‘Bütün ihtiyaçlarımı giderebiliyorum”

Süleyman Duru; “Bu yaşıma kadar çok ciddi bir rahatsızlık geçirmedim. Soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum. Uzun yaşamak isteyenlere, doğal ürünler tüketmeyi tavsiye ediyorum. Aile Hekimim Dr.Özcan Özçelik’e borçlu olduğunu her hafta düzenli olarak sağlığını kontrol ettirdiğini ve 30 yıldır sabah kahvaltılarında yoğurt ve baldan oluşan bir karışım tüketiyorum. Allah’a çok şükür, bütün ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum.” dedi. Hayat dolu olduğunu belirten Duru, Yaz aylarında tarlaya gidip çalışıyorum. Zaman geçiyor. 105 sene nasıl geçtiyse bundan sonra da öyle geçer. Köyün içinde geziyorum.

Düğünlere ve taziyelere gidiyorum. Yatağa düşmemek için hep Allah’a dua ediyorum.”” Köyümüze gelenlere 105 yaşımda olduğumu söyleyince inanmıyorlar. Bu yaştan sonra yalan söyleyecek halim yok diyorum. Ama olmuyor, yaşıma inanmıyorlar.

Bu yüzden ben de nüfus cüzdanımı hep yanımda taşıyorum. İnanmayanlara kimliğimi gösteriyorum. Kimlikte doğum tarihinin 1907 olduğunu gören yabancılar şaşırıyor. Sağlıklı yaşamımı çalışmaya bağlıyorum. Daha bu yaşıma kadar hiç boş durmadım. Çalışırım, gezerim ve yürürüm. Hava güzel olunca evde oturmam. Yazın günümü tarlada geçiririm. Ben insanları çok seviyorum dedi çimdeki bu sevgi, sağlıklı bir şekilde bu yaşa gelmemi sağladı.” diye konuştu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.