enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,7876
ALTIN
2.423,00
BIST
9.733,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Sürekli Atıksu İzleme Sistemi’nin Kabulü Yapıldı

Sürekli Atıksu İzleme Sistemi’nin Kabulü Yapıldı

“Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliğini”nin ilgili maddeleri gereğince atıksu debisi 10.000 m3/gün ve üzeri olan atıksu arıtma tesisleri deşarj noktasına Gerçek Zamanlı Uzaktan Atıksu İzleme Sistemi kurularak, deşarj edilen arıtılmış atıksudaki ilgili parametreleri T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın veri tabanına iletmesi istenmekteydi.

Merkezi Atıksu Arıtma Tesisimizin deşarj noktasına kurulan ve 2012 yılının Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabulü yapılarak devreye alınan Gerçek Zamanlı Atıksu İzleme Sistemi, alıcı ortama deşarj edilen arıtılmış atıksuyun ilgili parametre değerlerini T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın veri tabanına sorunsuz olarak aktarmaya devam ediyordu.

 

22.03.2015 tarih ve 29303 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri Tebliği (SAİS) ile mevcut sisteme KOİ, AKM parametleri ölçümü ve soğutuculu numune alma cihazlarının eklenmesi ve gerekli revizyonların yapılması yükümlülüğü getirildi.

 

Konu ile ilgili olarak, mevcut sistemin SAİS tebliğine göre revizyonu konusunda çalışmalar Arıtma Tesisimizde görev yapan teknik personeller tarafından tamamlandıktan sonra 07.03.2018 tarihinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve T.C. Denizli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde yetkilendirilmiş görevliler tarafından Merkezi Atıksu Tesisimize yapılan ziyaret ile Sürekli Atıksu İzleme Sistemimizin kabulü gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.