enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5113
EURO
34,9470
ALTIN
2.435,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Suriyeli Öğrencilere Yönelik Din Öğretimi Çalıştayı Yapıldı

Suriyeli Öğrencilere Yönelik Din Öğretimi Çalıştayı Yapıldı
03.08.2017
A+
A-

Türkiye’de Geçici Koruma Altında Bulunan Suriyeli Öğrencilere Yönelik Din Öğretimi Çalıştayı Merkezefendi Gültepe İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi.

 

Çalıştaya; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Ahmet Gündüz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Şaban Altınsuyu ile 51 imam hatip ortaokulu ve lise müdürleri katıldı.

 

Çalıştayda ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeliler arasında İmam Hatip Okulları hakkında farkındalığı artırmak ve bu konuda yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.

”İlimizde kayıtlı 868 Suriyeli öğrenci mevcut”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatları hakkında yapılacak işlemler ve imam hatip okullarına yönlendirilmesi ile ilgili bir çalıştay gerçekleştireceğiz. İlimizde ortaokul ve lise olmak üzere 51 adet imam hatip okulumuz var. İlimizde kayıtlı 868 Suriyeli öğrenci mevcut. Bu öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesi için çalışma yapacağız “ dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Ahmet Gündüz; “Bizler hiçbir menfaat gözetmeden, kardeş elini uzatan bir ülke olarak, özelde Suriyeli göçmenlere, genelde ise dünya ülkelerine yaptıklarımızı doğru bir şekilde anlatmalıyız” dedi.

 

Gündüz konuşmasının devamında;  Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan çalışmalardan bahsederek; gelecek eğitim öğretim yılında Suriyeli öğrencilerin imam hatiplere erişimlerin, arzu edilen hedefe ulaşacağını vurguladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 833 bin olarak gerçekleşen kayıtlı Suriyeli çağ nüfusunun, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bir milyon civarında gerçekleşmesinin beklendiğini, Suriyelilerin hem Türkçe hem de kendi kültürlerini öğretecek materyallerin hazırlandığını ve yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerle buluşacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.