enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Tabip Odası Seçimlerine Az Kaldı

Tabip Odası Seçimlerine Az Kaldı
11.04.2018
A+
A-

Denizli Çağdaş Hekimler Grubu, bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

DGC’de basın toplantısı düzenleyen Denizli Çağdaş Hekimler Grubu, 14- 15 Nisan tarihleri arasında Denizli Tabip Odası 2018 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Tabip Odası Yönetimi’ne aday olacaklarını açıkladı. Tabip Odası Yönetimin’de görev aldıkları zaman can güvenliği, hem çalışırken hem de emeklilik gelir güvencesi ve devlet hastanelerinin yapılmaması mücadelesi gibi başlıkları çalışacaklarını belirttiler.

Yönetim Kurulu Adaylarından Dr. C. Meral Alten yaptığı konuşmada hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili yasa tasarılarının yasallaşmasını hızlandırma çalışmaları yapacağını, “Denizli Çağdaş Hekimler Grubu olarak Tabip Odası Yönetimine talibiz. Hekim hakları, Hekim birliği ve ulusal değerlerimiz ana önceliklerimizdir.  Yerelde Denizli ilimizdeki hekimlerimizin haklarını korumak, geliştirmek, birleştirici olmak ardından ulusal düzeyde Türk Tabipler Birliği’nde hekim haklarını önceleyen bir merkez konseyi oluşturmak için hekimlerimizin hak ettikleri çalışma koşullarına ve emekliliklerine de yansıyacak özlük haklarına sahip olmaları için hekimlerin çalışırken can güvenliği olsun, hekime şiddet son bulsun istiyoruz. Bu konuda yaptırımlar sağlayacak sağlıkta şiddet yasa tasarısının ivedilikle yasalaşması için aile hekimlerimizin kimlikli, nitelikli, güvenceli çalışma koşullarına sahip olması için şehir hastaneleri yerine kamu kaynakları ile yapılacak devlet hastaneleri müdehalesi için mezuniyet öncesi ve sonrası mesleki eğitime katkıda bulunmak için aday olduk. Toplum ve çevre sağlığı alanlarında da çalışmalar yürüteceğiz. Sağlık alanındaki tüm kamu kuruluşları dernek, sendika ve meslek odaları ile sürekli iletişim halinde olacağız. Hem çalışırken hem emeklilikte insanca yaşamak için gelir güvencesi tüm hekimlerimizin hakkıdır. Tüm hekimleri ve hekimlik alanlarını kucaklayan bir Tabip Odası Yönetimi, meslektaşlarımızın desteğine sahibiz. Bu donanımlı, deneyimli güzel ekibimizle Tabip Odası’nın yönetimini tüm arkadaşlarımızla en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” sözleriyle vurguladı.

Tabip Odası’nın Büyük Kongre Delege Adaylarından Prof. Dr. Gökhan Önem ise, şehir hastanelerine yatırılan kaynakların israf olduğunu, “Sağlıkta çalışan taşeron işçiler olacak. Bununla beraber devlet ilk 5 yıl boyunca kira ödeyecek bu firmalara şimdi ödenecek miktarlara baktığımız zaman aslında devlet 3-4 yıl ödeyeceği kira ile bu yapıları kendisi yapabilecekken 5 yıl kira ödemek ile aslında bizim torunlarımızı bile borçlandırmış oluyor. Bu kamu kaynaklarının israfı anlamına geliyor. Biz şehir hastaneleri projesi yerine Denizlimizin ihtiyacı olan daha modern devlet kaynakları ile kamu kaynaklarıyla yapılacak bir devlet hastanesi daha öncelikliğimiz bu olması gerekiyor. Ayrıca bu şehir hastanesi yapılacağı zaman mevcut devlet hastaneleri de kapanacak. Böylece hastanelerin yeterli sayıda artmamış olacak” açıklamasıyla belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.