enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Tasarım Oscar’ı olarak gösterilen Red Dot ödülü Ekin Teknoloji’nin oldu

Tasarım Oscar’ı olarak gösterilen Red Dot ödülü Ekin Teknoloji’nin oldu

Denizlili  adamı Akif Ekin ve eşi Suzan Ekin tarafından 20 yıl önce güvenli şehir teknolojileri geliştirmek için kurulan Ekin Teknoloji, küresel arenada elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen taşınabilir plaka tanıma ve hız tespit sistemi Ekin Box Spotter, tasarım alanında dünya çapında bir kalite onayı olarak kabul edilen ve tasarım dünyasının Oscar’ı olarak gösterilen Uluslararası Red Dot Tasarım ödülüne layık görüldü.

Geliştirdiği güvenli şehir teknolojileri ile 10 ülkede, 22 şehirde ihlal ve suç oranlarının takibini ve azaltılmasını sağlayan Ekin Teknoloji, dünyanın en prestijli organizasyonlarında Türkiye bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Denizli Babadağlı  adamı Akif Ekin ve eşi Suzan Ekin tarafından 20 yıl önce kurulan, bugüne kadar dünyanın en prestijli yarışmalarında öncü ürünleri ile Dünya Teknoloji Ödülleri, CES Innovation Awards, German Design Awards, Stevie Awards ve İtalyan tasarım yarışması A Design Awards’ta birçok ödüle layık görülen Ekin Teknoloji, bu kez de Ekin Box Spotter ile Red Dot ödülünün sahibi oldu.

Üstün kalitenin, yenilikçi tasarımla birleşen ürünlerin 1955 yılından bu yana ödüllendirildiği Red Dot’a bu yıl 59 ülkeden 6 bin 300 başvuru yapıldı. Alanında ünlü 40 tasarımcının inovasyon, estetik, işlevsellik, ergonomi gibi kriterleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiği değerlendirmeler sonucunda Ekin Box Spotter Red Dot Product Design 2018 ödülünü aldı. Ekin Teknoloji, Ekin Box Spotter ile aldığı “Product Design 2018” ödülünü 9 Temmuz’da Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenecek “Red Dot Gala”da alacak. Ekin Box Spotter, dünyanın en büyük modern tasarım müzesi olan “Red Dot Design Museum”da sergilenecek.

“40 MİLYAR DOLARLIK PAZARIN YÜKSELEN OYUNCUSUYUZ”

Ekin Teknoloji’nin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında “Bilişim Hizmetleri”nde ihracat şampiyonu olarak 2018’e hızlı bir başlangıç yaptığına dikkat çeken Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin; “Ekonomi Bakanımız ve Eski Denizli Belediye Başkanımız Nihat Zeybekçi, Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödül töreninde, Türkiye’nin 2018 hizmet ihracatında dünyanın ilk 10’unda olma yolculuğuna hızlı bir şekilde katılması, 50 milyar dolarlık rakama ulaşması için her türlü çalışmanın yapıldığını ifade etti. Ekin Teknoloji olarak dünyada güvenli şehir teknolojileri alanında takip eden değil, takip edilen bir şirketiz. Ülkemizin, Sayın Bakanımızın belirttiği hedefe ulaşması için kendimizi sorumlu hissediyor ve bu hedefe katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için çok değerli olan ‘Bilişim Hizmetleri İhracat Şampiyonluğu Ödülü’nün ardından, yılın ilk çeyreğinde Red Dot gibi bir ödüle layık görülmekten, bu ödülü Türkiye’ye getirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ekin Teknoloji olarak 40 milyar dolarlık pazarın dünyadaki yükselen bir oyuncusu konumundayız. Kendi yazılım, donanım ve tasarım çözümlerimizle geliştirdiğimiz ürünlerimizin yüzde 90’ını yurt dışına ihraç ediyoruz. Ekin’in geliştirdiği şehir güvenlik teknolojileri, Abu Dabi, Bakü gibi dünyanın birçok kentinde kullanılıyor. Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç eden bir Türk şirketi olmaktan, sanayi, ticaret ve ihracat merkezi olan, girişimciliği ve ticari başarısı ile ün yapan bir şehrin evladı olarak Ekin Teknoloji ile ulaştığımız noktadan gurur duyuyoruz. Sistemlerimiz ile şehir güvenliği için kullanıcıya alanında fark yaratan bütüncül çözümler sunuyoruz. Bununla birlikte sadece akıllı trafik ve şehir güvenliği alanında değil, bu alanlarla entegre çalışabilen akıllı şehir çözümleri de geliştiriyoruz. Türkiye’de yazılım ve donanım ihracatının ortalama kilogram fiyatı 1,6 dolarken, Ekin Teknoloji’nin geliştirdiği sistemlerin kilogram başı ihracat fiyatı bin 250 doları buluyor. İnsan yoğunluğunun olduğu her yerde, sınır kapıları, alışveriş merkezleri, havaalanları, otoyollar, meydanlar, binalar, kalabalık mekanlarda yaşamın daha düzenli ve güvenli hale gelmesi için 2018’de de farklı ürünleri pazara sunacağız” dedi.

“YATIRIMA, TÜRK TEKNOLOJİSİNİ DÜNYADA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ekin Teknoloji’nin uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmekten büyük bir gurur duyduklarını belirten Akif Ekin sözlerini şöyle sürdürdü; “Kazandığımız bu değerli ödüller, bizi yeni şeyler üretmeye, geleceği tasarlamaya daha fazla teşvik ediyor. Ar-Ge alanında yatırımlarımıza devam edeceğiz.Norveç, İtalya, Almanya, Hırvatistan, Hollanda, Fransa, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere, sistemlerimizi farklı ülkelerde tanıtmayı sürdürüyoruz. Dünya akıllı şehirler pazarının 2022 yılında büyüklüğünün 1.2 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Yılda 10 milyar 300 milyon plaka ve 1 miyar yüz tanıma yapan çözümlerimiz ile hedefimiz 2023’e kadar her sene yüzde 20 artışla yüzde 100 büyümeye ulaşmak.”

ŞEHİR GÜVENLİĞİNE KÜÇÜK DOKUNUŞ

Trafik güvenliği sağlamak için geliştirilen Ekin Box Spotter, görüş alanındaki araçların plakalarını ve hızlarını video tabanlı plaka tanıma teknolojisi ile otomatik olarak tespit edebiliyor. İhtiyaca yönelik direk üzerine veya taşınabilir tripod üzerinde kullanılabilen ürün, yüksek çözünürlüklü kameraları sayesinde daha geniş alanda odak kaybı yaşamadan plakaların fotoğrafları ve videoları kayıt altına alıyor. Ekin Box Spotter tüm Avrupa, Amerika ve Orta Doğu plakalarını yüksek doğruluk oranı ile tespit edebiliyor. Ürün, yaygın olarak kullanılan fotoğraf tabanlı sistemlerin aksine sadece ihlal anını değil, tüm trafik akışını kaydediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.