enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Tataristan Cumhurbaşkanı’ndan Bereket Enerji’ye ziyaret

Tataristan Cumhurbaşkanı’ndan Bereket Enerji’ye ziyaret
A+
A-

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türkiye’nin önde gelen entegre enerji gruplarından Bereket Enerji Grubu’na ait Muğla’daki Yatağan Termik Santralini ziyaret etti.

 

Tataristan Cumhuriyeti Uluslararası ve Dış Ekonomi İlişkiler Danışmanı Radik Gimatdinov, Türkiye Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin ve Tatenergo Şirketi Genel Müdürü Rauzil Haziev’den oluşan heyetle santrale gelen Cumhurbaşkanı Minnihanov, Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Başkan Yardımcısı Ali Yağlı tarafından karşılandı.

Ziyarette konuk Cumhurbaşkanı’na Bereket Enerji Grubu’nun faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Enerji Üretim, dağıtım ve satışı ile ilgili bilgilendirmenin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Saldanlı, enerjinin tüm dünyada ülkelerin gelişmişlik düzeyini etkileyen önemli bir sektör haline geldiğini belirterek başladığı konuşmasında şöyle dedi:

”Enerjide bir anlamda tarih yazıldı”

“Türkiye enerji yatırımlarında büyük ilerleme kaydetti. Ülke olarak 2000’li yıllarda 29 bin megawatt olan kurulu gücümüz 83 bin megawatt’a yükseldi. Enerjide bir anlamda tarih yazıldı. Bu gelişmede, özel sektör yatırımları büyük rol oynadı. Bereket Enerji Grubu olarak önemli bir katkı sağladık. İlk hidroelektrik santrali kuran ve ilk dağıtım özelleşmesini alan bir grubuz. Türkiye için enerjinin önemini çok iyi biliyoruz, bu nedenle tüm çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz.

Elektrik dağıtımında Bereket Enerji Grubu olarak enerji sektörüne öncülük ettiğimizi söyleyebilirim. Ege Bölgesi’nin 5 ilinde toplam 5 milyon aboneye yaklaşık 18 milyonluk nüfusa hizmet veriyoruz. Sürdürülebilir gelişme için kaliteye önem veriyoruz. Bu nedenle elektrik kesintilerinde Avrupa standartlarının üzerine çıktığımızı ifade edebilirim.

Bereket Enerji Grubu, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki hidroelektrik, rüzgar, güneş, termik santralleriyle kurulu gücünü 2100 megawatt’a çıkarmıştır. ‘’

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov da, Bereket Enerji Grubu’nun çalışma sistemini öğrenmekten mutluluk duyduklarını belirterek, ülke olarak enerji yatırımlarına büyük önem verdiklerini ifade etti. Minnihanov, dünyada hiçbir ülkenin enerji kaynaklarını değerlendirmeden gelişemeyeceğini vurgulayarak şu görüşlere yer verdi:

”Tecrübenizden yararlanmak istiyoruz”

‘’Günümüzde enerjiye daha fazla ihtiyaç var. Gelişmişlik açısından ekonomik açıdan da enerji şart. Tataristan bu gerçekten hareketle enerji sektörüne ayrı bir önem vermektedir. Bu konuda Türkiye’nin tecrübesinden de yararlanmak istiyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi ve kalite açısından en iyi sistemle elektrik dağıtımının gerçekleştirilmesi bizim temel hedeflerimiz arasında. ‘’

Ziyaretin sonunda Bereket Enerji Grubu ile enerji konularında iş birliği konularının araştırılması amacıyla çalışma başlatılması kararlaştırıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.