enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Teknobil Denizli’de Fark Yaratacak!

Teknobil Denizli’de Fark Yaratacak!
26.07.2017
A+
A-

Denizli eğitimde yeni bir koleje kavuşuyor.

Eğitim alanında bir çok özel ve farklı koleje ev sahipliği yapan Denizli, çok yakında bambaşka bir koleje daha sahip olacak. Türkiye genelinde 11 şehirde faaliyet gösteren Teknobil Teknoloji kolejleri yeni eğitim öğretim yılında Denizi’de hizmet vermeye başlayacak. Kolejin sözcüsü Mahir Şahinarslan, tanıtım toplantısında kolejlerinin amacını ve hedeflerini anlatırken ”Öğrencilerimiz Kolejimize kayıt olurken hiçbir ücret ödemeyecek” diyerek yüzde 100 devlet destekli bir okulun müjdesini verdi.

Denizli sanayi ve işçi kenti

Şahinarslan, “Sanayi ve işçi kenti olan Denizli’de ilk ve tek olacak okulumuz yüzde 100 devlet garantisi ve burslu bir okul. Tamamen Devlet garantisinde açılan okulumuzda, öğrencilerden kılık kıyafet kırtasiye ve yemek ücreti dışında herhangi bir ücret  talep etmiyoruz” dedi. Denizli’de ilk defa uygulamaya geçeceğini bildiren Şahinarslan, “Türkiye’de 11 tane okul var. Devlet mesleki eğitime önem verdiği için okulumuzu yüzde 100 destekliyor.”dedi.

 

8 bin metrekare kapalı alanı

Okulun fiziki şartlarında bahseden Şahinarslan:”Kampüsümüz Cankurtaran mahallesinde 15 dönüm arazide 8 bin metrekare kapalı alana kurulu. İçerisinde 82 derslik var. 1 hafta içinde eğitime hazır olacak.”dedi.

Hangi bölümler var ?

Şahinarslan”Yenilenebilir enerji, Endüstriyel otomasyon, gıda teknolojileri bölümlerinin Kolej bünyesinde olacağını belirtti ve ”Yenilenebilir enerji, özel sektörün en çok yatırım yaptığı alanlardan birisi. Ülkemizde de büyük firmalar bu konuda yatırımlar yapıyor. Büyük firmalar şimdiden istihdam için bizimle irtibat kuruyorlar.”dedi.

Şahinarslan 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bin civarında öğrenci alabileceklerini söylerken; ”Yüksek puanlı öğrenciler de bizi istiyor. Kolejimizden mezun olan öğrencilerimiz tekniker olarak mezun olacakları için meslek sahibi olacaklar. Daha ileriyi düşünen öğrencilerimizi de üniversite sınavlarına  hazırlayacağız.’diye konuştu.

Kimler kayıt olabilir

Şahinarslan, yeni bir kolej oldukları için bu eğitim öğretim döneminde,8. Sınıf mezunları 9. Sınıftan 10. Sınıfa geçen öğrenciler kabul edileceğini açıkladı. Teknoloji koleji olmalarına rağmen müfredattan farklı derslerin olmadığını belirten Şahinarslan “10. Sınıftan itibaren teknik dersler verilecek” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.