enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4751
EURO
34,9428
ALTIN
2.437,44
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

“TİCARET DEĞİL, MESLEKİ DENETİM YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”

“TİCARET DEĞİL, MESLEKİ DENETİM YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”
08.01.2018
A+
A-

Pamukkale Tv’de her hafta yayınlanan Mühendis Gözüyle programı bu haftada farklı konu ve konuklarla seyircilerle buluştu. Fatih Yaşa’nın sunduğu Mühendis Gözüyle programının bu haftaki konusu her iki yılda bir ülke çapında düzenlenen TMMOB’a bağlı Odaların Genel Kurul seçimleri oldu.

Programa konuk olarak Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin Başkanı Bülent Pala ile Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkan Vekili ve yeni dönem Başkan Adayı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk katıldılar.

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin Başkanı Bülent Pala TMMOB’nin Anayasanın 135. Maddesinde tanımlanan anayasal bir kuruluş olduğuna ve kamu yararına olacak her konu da söz haklarının olduklarını belirtti. Hiç bir şekilde siyaset yapmadıklarını belirtirken ticari bir oluşum olmadıklarından bahsettiler.

“İsteyen Herkes Aday Olabilir”

EMO Şube Başkanı Bülent Pala

EMO Denizli Şube Başkanı Bülent Pala

Elektrik Mühendisleri Odası olarak denetlemek ve standartları belirlemek görevleri olduğunu belirten EMO Şube Başkanı Bülent Pala ‘‘Genel Kurul seçimiyle ilgili olarak seçimlerde 1.288 üyenin tamamı aday olabilir. 13-14 Ocak’ta gerçekleştirilecek Genel Kurul’da isteyen herkes 13 Ocak’ta belli bir saate kadar adaylığını koyabilir. 14 Ocak’ta da genel kurul gerçekleştirilecek. Adaylıklar çarşaf liste olup, en çok oy alan ilk 7 kişi yönetim kuruluna girer. Borcu olup olmaması adaylığa engel değil” diye konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkan Adayı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk “TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

Makina Mühendisleri Odası yurt içinde ve yurt dışında Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Makina Teknik Metot, İmalat-Üretim, Üretim Tekniği-Sistemleri, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği öğretimi yapan üniversitelerin fakülte ve bölümlerinden mezun olarak diploma ve ruhsatname almış, Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını uygulamaya yasal yetkili olup, mesleki çalışmalarda bulunan tüm mühendisleri içinde  toplamaktadır.

MMO Denizli Şubesi Başkan Vekili Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk

MMO Denizli Şubesi Başkan Vekili Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk

Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, makina mühendisliği hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman makina mühendisleri tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak yer almaktadır.

“Hepimiz Aynı Geminin İçindeyiz”

Pamukkale Üniversitesi’nde de hem mühendislik fakültesinde hem de teknoloji fakültesinde de bölümler var. Aynı zamanda Uşak, Muğla ve Aydın’da da mühendislik ve teknoloji fakültesi olan illerde öğrenciler var. Biz bir kere bu fakülte de  okuyan öğrencilerin eğitiminde de firma ziyaretlerinde, stajlarında yardımcı oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Çünkü bunlar ülkemizin geleceği hepimiz aynı geminin içindeyiz, bütün toplum olarak 82 milyon olarak. Ve biz bu gemiyi inşaa edenleriz. Dolayısıyla bu gemiyi sağlam bir şekilde bu fırtınalı denizde hedefine doğru gitmesi lazım. Bu ülkenin kalkınması lazım, sanayileşmesi lazım ve bunun en büyük bileşeni mühendislerdir. Bu da üniversitelerden başlıyor. Dolayısıyla üniversitelerle ilişkilerimizin sağlam bir şekilde iyi olması lazım, örgün eğitime bizimde meslek örgütleri olarak katkı yapmamız lazım. Biz de hem mühendislik fakültesi hem teknoloji fakültesi dekanıyla görüştük. İyi ilişkilerimiz var. Bu konuda önümüzdeki dönem daha da bu ilişkilerin sıkılaştırılması gerektiğini düşünüyorum.

Geçen dönem Aydın’da jeotermalle ilgili bir kongre ya da sempozyum yapmak istiyorduk. Çeşitli nedenlerden gerçekleştiremedik. Önümüzde ki dönemde mutlaka yapacağız. En büyük hedeflerimizden birisi üyelerle ilişkilerimizi daha da güçlendirmek’’  dedi.

Programı aşağıdaki Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.