enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5213
EURO
34,8011
ALTIN
2.422,82
BIST
9.704,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

TMMOB ve KESK;”Darbe Girişimi Diktatörlüğe Evriliyor”

TMMOB ve KESK;”Darbe Girişimi Diktatörlüğe Evriliyor”
18.07.2017
A+
A-

Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu bugün Denizli Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB ve KESK üyeleri son yayınlanan KHK ile ihraç edilen kamu görevlileri hakkında basın açıklaması yaptı. Denizli Gazeticiler Cemiyetin’de yapılan açıklamada KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitimsen Şube Başkanı Mehmet Dede, Grup adına basın açıklamasını okudu.

”Darbe Girişimi Diktatörlüğe evriliyor”

”Yeni yayınlanan KHK ile 7348 kamu görevlisi daha ihraç edildi. Ohal KHK rejimine boyun eğmeyeceğiz biz kazanacağız. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçti. Darbe teşebbüsünü Allah’ın bir lütfu olarak gören iktidar bu süreci siyasal, sosyal ve ekonomik olarak tahakküm,baskı ve zulüm sürecine dönüştürmüştür. Darbe girişiminin diktatörlüğe evrilişi sürüyor.”dedi.

”Alınan Kararlar Hukuksuzdur”

”KHK ile ihraç edilenlerin sayısı 110 bini aştı. 15 Temmuz’un yıl dönümü arefesinde yayınlanan bu son KHK ile kamuda başlatılan kitlesel kıyımın hukukla, adalet ile evrensel hukuk ilkeleri ile açıklanacak bir yanı yoktur. Bir kez daha altını çiziyoruz. Alınan bu kararlar hukuksuzdur.”dedi.

 

”Ben Sosyalist bir Adamım Fetöcüler Benim Yanıma Yaklaşamaz”

KHK ile görevine son verilen ve hakkında soruşturma açılan Mehmet Sarıca basın açıklması sonunda basından gelen soru üzerine;”Bana başka bir suçlama olmadı. Ancak FETÖCÜ’lere sorulan eşiniz nerede okudu, çocuklarınız burs aldı mı, Bank Asya’ya para yatırdınız mı? gibi sorular da soruldu. Ben çok net birşey söyledim. Ben sosyalist anlayışta birisiyim, değil FETÖCÜ’lere yardım etmek onlar bana bu teklifi sunmak için yanıma gelemez.”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.