enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5692
EURO
34,6876
ALTIN
2.508,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Türkiye ile Almanya Gerginliğine AB’den Açıklama Geldi

Türkiye ile Almanya Gerginliğine AB’den Açıklama Geldi
05.09.2017
A+
A-

Türkiye’nin Almanya ile yaşadığı gerilim Avrupa Birliği müzakereleri üzerinden devam ediyor. Almanya Başbakanı Merkel ve Sosyal Demokrat Parti lideri Schulz Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin kesilmesini gerektiğini belirten açıklamalar yapmaya devam ediyor. Schulz başbakan olması takdir de Türkiye ile ilişkilerin derhal keseceğini, Merkel ise bu konuda oy birliği gerektiğini ve kendisininde ilişkilerin kesilmesinden yana olduğunu belirtiyor. Bu açıklamalara AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Temsilcisi Federica Mogherini’den eleştiri geldi.

Mogherini;”Görüşmeler devam edecek”

Türkiye ve Almaya arasındaki gerginlik Avrupa Birliği müzakereleri üzerinden devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye’de adaletin büyük yara aldığı ve AB’nin Türkiye ile müzakereleri durduralım çağrısına AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Temsilcisi Federica Mogherini’den cevap geldi. Mogerini; Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki çalışmalar zorlaşıyor. bu zorlukları listeleyebilirim. İnsan haklarında, temel özgürlüklere kadar bir çok konuda sorun yaşanıyor. Ama herşeyden önce Türkiye ile diyalog devam ediyor.”dedi.

”Türkiye ile AB ortaktır”

Mogherini Türkiye’nin Avrupa Birliğinin ortağı olduğu vurgusunu yaptı. Mogerini;”Üyelik müzakereleri bambaşka bir konu bazı kriterleri var. Ama Türkiye ve AB ortaklığı devam etmektedir.”dedi.

Erdoğan’dan gurbetçilere çağrı gelmişti

Türkiye ile Almanya arasındaki gerginlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ”Almanya’daki büyün soydaşlarıma sesleniyorum, sakın bir yanlışa düşüp de, ne Hristiyan Demokratları, ne SPD’yi ne de Yeşilleri desteklemeyin bunlar Müslüman düşmanlarıdır” cümleleri büyük yankı bulmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.