enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5881
EURO
34,8027
ALTIN
2.508,00
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Türklük Bilimi İncelemeleri Konferansı Gerçekleşti

Türklük Bilimi İncelemeleri Konferansı Gerçekleşti
11.12.2017
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile PAÜ Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu’nun birlikte düzenlediği ‘Türklük Bilimi İncelemeleri Konferansı’na Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ekrem Ayan ve Yrd. Doç. Dr. Gülsine Uzun konuk konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan PAÜ Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu’nun Danışman Hocası aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi, Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Soner Sağlam, bu yıl onuncusunu düzenledikleri ‘Türklük Bilimi İncelemeleri Konferansı’nın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Sağlam, “Pamukkale Üniversitesi’ne Mevlana, Erasmus gibi üniversiteler arası değişim programları ile özellikle Türk Dünyası’ndan gelen öğrencilerimizi ülkelerine dönmeden bu etkinlik çatısı altında bir araya getirmek istedik. Etkinliğimizde yer alan konuk hocalarımızın bilimsel sunumlarının yanında şiir ve müzik dinletisi ile tüm katılımcılarımıza bugünü her anlamda anımsayacakları bir program olmasını amaçladık” şeklinde konuştu.

Konferansın konuk konuşmacıları olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Kuzey-Batı Türk Lehçeleri Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ekrem Ayan ‘Kazak Türkleri ve Kazakistan’, Yrd. Doç. Dr. Gülsine Uzun ise ‘Kırgız Türkleri ve Kırgızistan’ konulu sunumlarını katılımcılarla paylaştılar.

Sunumların ardından Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nergis Biray konuk konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti. Etkinliğin devamında ise Türk Dünyası’nın çeşitli bölgelerinden şiirler ve müzik dinletisi yapılarak program sona erdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.