enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Üçgen Çarşısı İçin Son Söz Söylendi

Üçgen Çarşısı İçin Son Söz Söylendi
15.09.2017
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2017 yılı eylül ayı toplantısı ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. Meclis görüşmeleri yoklama ve gündem dışı önergelerin gündeme alınması ile başladı. Meclisi Üçgen Çarşısı esnafları da izledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis Toplantısı bugün belediye binası meclis salonunda gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparak Büyükşehir Belediyesi’ne ve Osman Zolan’a tepki koyan Üçgen Çarşısı esnafları Meclise izleyici olarak katıldı.

”Kiracılar Mağdur”

Mecliste Üçgen Çarşısı hakkında söz alan CHP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Çallica “Üçgen çarşının 11 temmuz 2016 tarihi itibarı ile yasal süreç devam ediyor. Mülk sahiplerine yapılan tebligat kiracılara yapılmadığı için oradaki kiracılar mağdur durumda. Üçgen çarşısında uygun bir yapı ile esnafı mağdur etmeden neler yapabiliriz diye düşünmeli kamu yararını gözeterek ve vatandaşlarımızı mağdur etmeden adımlar atmalıyız. Bu anlamda elimizden geleni CHP Grubu olarak yapmaya hazırız.”dedi.

”Detaylı bilgi verildi”

Mustafa Çallıca’nın önergesine Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci’den cevap geldi. Değirmenci;Üçgen Çarşısı Denizli’yi en çok meşgul eden konulardan biri. Geçen ay Bekir Çapar’ın vermiş olduğu önerge ile detaylıca bilgi verildi. Kısaca özetlemek gerekirse bu bölgenin deprem yönetmeliğine göre sağlam olmadığı ve yıkımı gerektiği ortaya çıktı. Burada 15 eylül itibarı ile elektrik ve su gibi hizmetler kesilecek. ” dedi

Çallıca;”Zarara uğratmayalım”, Değirmenci;”Karara uyulmadı, yetki belediyede”

Ali Değirmenci’nin bu cevabı üzerine söz alan Mustafa Çallıca;”Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. Oradaki vatandaşları ve kamuyu zarara uğratmadan ne yapılacaktır ” diye sordu.Ali Değirmenci cevaben ” Daha önce gerek kat malikleri gerekse kamuoyu ile defalarca kez bilgi verildi. 2 defa yıkım kararı verildiği halde bu karara uyulmadığı için yetki Denizli Büyükşehir Belediyesine geçmiştir.Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir mülkü yoktur. Orayla ilgili bir karar verilebilmesi için üçgen kat maliklerinin bir talepte bulunması gerekiyor. Öyle bir talep gelsin sonrasında talepler değerlendirilir ” dedi.

Çapar;”Denizli’de tek çürük bina orası değil”

Bu konuşmalar üzerine söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Çapar;”Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan oradaki maliklere bir külfet olmadan yıkım yapılacak dedi. Üçgen kat malikleri bu meclisten talepte bulundu. Belli taleplerde bulundu.Malikler yada kiracılardan yetki alarak bir adim atılmış. Bunun çevre şehircilik il müdürlüğünün bir yetkisi ile orada insanlar mağdur edilmeden insanlara faydalı bir prestij proje hayata geçirilmeli.”dedi.

Çapar;”Malikler ya da kiracılardan yetki alarak bir adım atılmış. Bunun çevre şehircilik il müdürlüğünün bir yetkisi ile orada insanlar mağdur edilmeden insanlara faydalı bir prestij proje hayata geçirilmeli. 20 Eylül’de ihale var. 7 eylül tarihli bir gazetede bu yıkım için ihale yapılmış. Kiracıların da durumu düşünülmeli. Denizli’de tek çürük bina orası değil.”dedi.

”350 Bin TL’yi niye ödüyoruz”

Bekir Çapar;”12 temmuz tarihli bir dilekçe var cevabı verilmedi.Burada yapılan is doğru olabilir. Mühendisler var çevre planlamacıları var. Orada ne olacak ne yapılacak bizlere de bilgi verilsin. Yıkımcılar bu yıkımı yapmak için üste para verirken biz niye 350 bin tl para ödüyoruz.”dedi.

”Herkese eşit mesafedeyiz”

Tüm bu konuşmalardan sonra son olarak söz alan Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci;”Biz belediye olarak herkese eşit mesafedeyiz. Herkese her vatandaşa elimizden gelen desteği veriyoruz.Biz orada hukuki süreci takip ediyoruz. 20 Eylül’de ihale gerçekleşince yıkım yapılıp biter, daha sonrasına ayrıca karar verilir. Orada hukuki sürecin dışında bir adim atılmaz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.