enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5192
EURO
34,8969
ALTIN
2.428,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Testten geçen 191 Denizlili umreci döndü, Bakanlık kararı ardından 25 kişi 14 gün gözlemde kalacak

Sağlık Bakanlığı’un umreden dönecek tüm vatandaşların Ankara Gölbaşı’daki bir yurtta 14 gün gözlem altında tutulacağını açıkladı. Bu karar üzerine Denizlili 25 umreci de tedbir amaçlı Ankara’da karantina altına alınacak. Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık konu ile ilgili, önceden gelen 191 umrecinin havalimanlarında teste tabi tutularak virüs belirtisi olmadığı için evlerine döndüğünü 25 Denizlili umrecinin ise bakanlığın aldığı karar ile 14 gün tedbir amaçlı Ankara’da yurtlarda kalacağını açıkladı.

Testten geçen 191 Denizlili umreci döndü, Bakanlık kararı ardından 25 kişi 14 gün gözlemde kalacak
15.03.2020
A+
A-

Tüm dünyayı saran korona virüs Türkiye’de de görüldü. İlk olarak Avrupa’dan Türkiye’ye gelen bir kişide ilk vakanın görüldüğü korona virüs, son olarak Suudi Arabistan’dan gelen bir umrecide görüldü. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Kutsal topraklardan ülkeye dönen umrecilere Havalimanlarında sağlık kontrollerinden geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı; umreden dönen bir vatandaşta koronavirüse rastlanmasının ardından, umreden dönecek tüm vatandaşların Ankara Gölbaşı’daki bir yurtta 14 gün gözlem altında tutulacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yaptığı açıklamada umreden dönen bir vatandaşın koronavirüs testi sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı. Yaşanan olay sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı, umreden dönecek tüm vatandaşların memleketlerine değil de Ankara’ya getirilmesi kararını aldı.

191 KİŞİ TESTLERDEN GEÇİP DENİZLİ’YE GELDİ

Umreden dönen 191 Denizlilli vatandaş havalimanlarında testlerden geçerek memleketleri Denizli’ye döndü.

DENİZLİ’DEN 25 KİŞİ ANKARA’DA

Denizli’den umreye giden 191 kişinin Denizli’ye döndüğünü belirten Aşık, “Daha önce gelen vatandaşlarımız hava alanlarında Sağlık İl Müdürlüklerimiz tarafından testlere tabi tutuldu. Sağlık Bakanlığı’nın kararının ardından Denizlili 25 kişi umre dönüşü Ankara’da 14 gün misafir edilecek, gözlem altında tutulacak” dedi.

10 BİN 330 KİŞİ KARANTİNADA

Ankara’da Şehit Özel Harekatçılar Öğrenci Yurdu’nda 2 bin 64, Milli İrade Kız Öğrenci Yurdu’nda bin 880, Gölbaşı’ndaki yurtta bin 448 kişi olmak üzere toplam 5 bin 392 kişi gözlem altına alındı.Konya’da ise Tahir Büyükkörükçü Öğrenci Yurdu’nda 2 bin 228 kişi, Kutalmışoğlu Süleyman Şah Öğrenci Yurdu’nda ise 2 bin 710 kişi olmak üzere toplam 4 bin 938 kişi gözlem altına alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.