enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Vekil Öztürk, Kolonya fırsatçılığını Ticaret Bakanı’na sordu: Dur deyin!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , neredeyse dünyanın tek gündem maddesi haline gelen Korona Virüs sebebi ile ülkemizde yaşanan zam furyasına ne derecede tedbir alındığını TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu .

Vekil Öztürk, Kolonya fırsatçılığını Ticaret Bakanı’na sordu: Dur deyin!
16.03.2020
A+
A-

Öztürk, tıbbi maske, kolonya, etil alkol, el dezenfektanı, ıslak mendil, kolonyalı mendil gibi koruyucu önlem olarak kullanılan maddeler ile halkın sıkça kullandığı makarna, kuru bakliyat, un, şeker gibi gıda maddelerinde Virüs’ün görülmesinden beri meydana gelen fiyat artış oranlarını sordu.

Bu fahiş artışlar ile ilgili Bakanlığın mobil hattına ne kadar şikayet geldi , insafsızca zam yapan firmalar hakkında ne gibi işlemler yapıldı, yaptırımlarınız nelerdir, bu firmaları kamuoyu ile paylaşacak mısınız, verilen para cezası ne kadardır, idari ceza verdiniz mi sorularına cevap isteyen Yasin Öztürk, Korona Virüs hayatımızın gerçeği haline geldi, ancak önlem almak isteyen vatandaşa da yüksek zamlar ile insafsızlık yapılmamalı, Bakanlık vatandaşın makul fiyatlar ile önlemini alması konusunda düzenleyici ve denetleyici olmalı dedi .

Korona virüsün dünya çapında yayılmaya devam etmesi ve ülkemizde de virüsten etkilenen hastanın tespit edilmesinin ardından maske ve dezenfektan ürün satışlarında ciddi artış meydana gelmiştir.

                Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, korona virüsü Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuya ilişkin şöyle konuşmuştur:

“ Ticaret Bakanlığı olarak maskede, tıbbi malzemelerde piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. Ticaret Bakanlığı olarak 2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik. İlk aşamada 9 firmaydı ancak şimdi 2 bin 180’ini soruşturma kapsamına aldık.”

Öte yandan Sayın Ruhsar Pekcan, Reklam Kurulu’nun toplanmasının ardından yaptığı açıklamada da, “Toplam 13 firmayı inceledik. Kendilerinden savunmalarını aldık. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde Reklam Kurulu’nda 13 firmadan 9’u haksız fiyat artışı nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı. Firma başına 104 bin 781 lira, toplam 943 bin lira para cezası uyguladık. Bu incelemelerimiz sürecek. Aynı firma bu uygulamasına bir kez daha devam ederse cezaları 10 katına kadar çıkarma yetkimiz var” şeklinde konuşmuştur. 

                Bu doğrultuda;

  1. Korona virüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan sağlık maskesi fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?
  2. Korona virüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan kolonya, etil alkol fiyatlarında artış oranı ne kadardır?
  3. Korona virüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan el dezenfektanı fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?
  4. Korona virüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan kolonyalı mendil ve ıslak mendil fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?
  5. Korona virüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan makarna, un, şeker ve bakliyat ürün fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?
  6. Bakanlığınızın Haksız Fiyat Artışı mobil hattına bahsi geçen ürünlerle ilgili olarak yapılan şikayet sayısı kaçtır?
  7. Bakanlığınız, bahsi geçen ürünlerle ilgili olarak haksız fiyat artışında bulunan firmalar hakkında ne tür yaptırımlarda bulunmaktadır?
  8. Bakanlığınızın haksız fiyat artışında bulunan firmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirme yönünde bir çalışması bulunmakta mıdır?
  9. Bakanlığınız stok, karaborsa ve haksız fiyat artışları konusunda kaç firmaya idari ceza bildiriminde ve/veya uyarıda bulunmuştur? Bu firmalara kesilen toplam ceza tutarı ne kadardır? Bu idari cezaların ne kadarı tahsil edilmiştir?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.