enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Yasak Aşk Skandalı Denizli’yi Sarstı

Yasak Aşk Skandalı Denizli’yi Sarstı
09.05.2018
A+
A-

Denizli’de 17 yaşındaki öğrencisi ile ilişki yaşadığı ve gittikleri sinemada öpüştükleri iddia edilen 46 yaşındaki kadın öğretmenin eşinin açtığı boşanma davasını haklı gören mahkeme çiftin boşanmasına karar verirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise açtığı soruşturma kapsamında ilk etapta öğretmenin görev yeri değişikliğini yaptı. 

Olay, Denizli Merkezefendi ilçesi Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşandı. Lisede tarih öğretmeni olarak görev yapan 46 yaşındaki E.P., isimli kadın öğretmene eşi B.P. (46), 2016 yılında o zaman 17 yaşında olan öğrencisi A.U.Ş., ile gönül ilişkisi olduğu gerekçesi ile dava açtı. Davada B.P., eşinin cep telefonuna kurduğu bir program sayesinde elde ettiği WhatsApp yazışmaları ve çekilen fotoğrafları de delil olarak gösterdi. Eşinin öğrencisiyle öpüşürken çekilmiş fotoğrafları ile cinsel içerikli yazışmalarını elde eden B.P., mahkemeye delil olarak sunduğu bu argümanlarla aynı zamanda Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) ve okul yönetimine de eşini şikayet etti.

Şikayet üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirilen müfettişler aracılığıyla A.U.Ş., ifadesini aldı. Genç olayı doğrulayarak öğretmeni E.P., ilişkisi olduğunu kabul etti.

Film sırasında öpüştükleri iddia edildi

Davanın görüldüğü Denizli 2. Aile Mahkemesi B.P.’nin boşanma davasına delil olarak sunduğu fotoğraf ve cep telefonu yazışmalarını yasa dışı yollardan elde edildiği gerekçesiyle delil olarak kabul etmedi. Ancak mahkeme E.P.’nin öğrencisi ile sinemaya gittiği iddiaları üzerine bu görüntüler istedi. Elde edilen görüntülerde ise E.P.’nin öğrencisiyle birlikte sinemaya girmesi, film sırasında yakınlaşmaları, öpüşmelerinin yer aldığı tespit edildi. Bunun üzerine mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi.

Okul idaresi açıklama yapmaktan kaçındı

Söz konusu olayın yaşandığı okul idarecileri ise açıklama yapmaktan kaçınarak olayla ilgili konuşmadılar. Olayın valilik, mahkeme ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne intikal ettiğini hatırlatan okul idarecileri öğretmen E.P., ile ilgili gerekli işlemlerin devam ettiğini söylediler.

Tazminat Ödeyecek

Mahkeme, Milli Eğitim müfettişlerinin hazırladığı raporu da dikkate alıp, çifti geçen 6 Mart’ta boşadı. Mahkemenin, kadın öğretmenin boşandığı eşine maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdiği öğrenildi.

DENİZLİ-İHA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.