enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Yasaklandı!

Yasaklandı!
12.05.2018
A+
A-

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Hasan Karahan başkanlığında aldığı karar doğrultusunda 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren il sınırları içerisinde havai fişek atılması ve bununla birlikte dilek feneri gibi yanıcı ve patlayıcı maddelerin atılmasını yasakladı.

Denizli’de orman yangınları ile mücadele konusunda gerçekleştirilen komisyonda bazı önemli kararlar alındı. Bu bağlamda sünnet, düğün ve benzeri kutlamalarda tanıcı ve patlayıcı maddelerin kullanımı tamamen yasaklandı.

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı. 2018 yılında yangın sezonunun yapılacak çalışmaların görüşüldüğü komisyonda bazı önemli kararlar alındı. Denizli’de 590 bin hektarlık bir ormanlık alanın bulunduğuna işaret edilerek bunun ülkemizin ortalamasının oldukça üzerinde oluğu belirtildi. Orman ve Su İşleri Başkanlığı tarafından son yıllarda bu konuda çok ciddi çalışmaların yapıldığına dikkat çekilen komisyonda orman yangınlarının özellikle ihmallerden kaynaklandığının üzerinde duruldu.

Vali Hasan Karahan, “Sahip olduğumuz en büyük değerlerimizden bir tanesi ormanlarımızdır. Alınacak olan yeni tedbirler ile birlikte orman yangınlarının önüne geçmek istiyoruz. Bu konuda gerekli olan tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bizlere yardımcı olmalarını ve belirli kurallara dikkat etmelerini bekliyoruz.” dedi.

Denizli il sınırları içerisinde 1 Haziran ile 31 Ekim 2018 tarihleri arasında herhangi bir ormanlık alana 500 metre mesafe içerisinde havai fişek atılması ve bununla birlikte dilek feneri gibi yanıcı ve patlayıcı maddelerin atılması yasaklandı. 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren başlayacak olan yasaklara uymayacak kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.