enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Yasin Öztürk, basının sorunlarını meclis kürsüsünden anlattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti Grubu adına söz alan Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Meclis kürsüsünden basının özellikle de yerel basının sorunlarını dile getirdi .

Yasin Öztürk,  basının sorunlarını meclis kürsüsünden anlattı
03.10.2019
A+
A-

İktidarı , Basın İlan Kurumu üzerinden medyayı yönlendirmekle suçlayan Öztürk;”Basın sadece gazete satarak ayakta kalamaz , ilan ve reklam hayati gelir kalemleridir , bu gelirler de tarafsız ve bağımsız gazeteciliğin teminatıdır” dedi .

Konuşmasının devamında Yasin Öztürk,”İktidar , yandaş iş adamlarıyla , oluşturulan havuzlarla , kullanılan kamu kaynaklarıyla kendi pelikan medyasını dizayn ediyor. İşsiz kalma , kapanma ve hapse atılma gibi korkular ile basın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kağıt fiyatları aldı başını gidiyor , baskı , dağıtım , personel giderleri , vergiler hepsi yerel basının sırtında birer yük durumunda oysa ki bilhassa yerel basın Halkın en yakın ve doğru haber kaynağıdır , bu şartlar altında yerel haberciler adeta fedakarca görevini yapmaya çalışıyor , yerel medya siyasetçilerin vatandaş ile arasındaki köprüdür , gelin bu konuda derhal bir komisyon kuralım , yerel basın için yapılabilecekleri ele alalım , sorunları çözme noktasında çalışalım ”diyerek sözlerini tamamladı .

Yasin Öztürk’ün kürsüye elinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan ve kendisine sunulan “ Yerel Basın Acil Durum Özet Bilgi Notu “ dosyası ile çıkması ise dikkat çeken bir nokta oldu .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.