enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,8055
ALTIN
2.500,72
BIST
9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Zuckerberg: “Bırakmayı Planlamıyorum

Facebook CEO’su verdiği röportajda eleştirilere karşı kararlı bir tavır sergiledi

Zuckerberg: “Bırakmayı Planlamıyorum
22.11.2018
A+
A-

Facebook yine oldukça olaylı günler yaşıyor ve bir kez daha medya Facebook’un üst seviye yetkilileri televizyonlarda açıklamalar yapıyor. Bu seferki açıklama ise Sheyrl Sandberg yerine CEO Mark Zuckerberg‘ten geldi ve ünlü işadamının CNN Business‘a verdiği röportajda takındığı tavır, Cambridge Analytica skandalı sonrasında verdiği röportajlardaki endişeli havadan oldukça farklıydı.

Zuckerberg, önceki röportajlarında olduğu gibi Facebook’a dair iddialara direkt olarak değinmese de Facebook’un kişisel verileri değerlendirme şekline yönelik eleştirileri “yanlış söylemler” olarak niteledi. Zuckerberg, konuşmasında: “Bu raporların doğruluğu benim için net değil” ifadesini kullandı.

Bunun yanında Facebook şirketinin lideri konumundan ayrılmamakta kararlı bir görünüm çizen Zuckerberg’e şirketinin Baş Operasyon Yöneticisi Sandberg ise “Umarım kendisiyle önümüzdeki on yıllar boyunca birlikte çalışırız.” sözleriyle destek vermişti. Bundan ayrı olarak TechCrunch’a ait bir raporda şirketin dış ilişkiler politikasının başında bulunan Eliot Schrage ise; Facebook’un rekabet pazarında müşterilerinin rakipleri hakkında olumsuz söylentiler yayarak tepki toplayan Definers isimli PR şirketi ile anlaşmasının olumsuz sonuçlarını ve tüm sorumluluğu üstlendiği söyleniyor.

Schrage’nin açıklamasının devamı ise şu şekilde:

“Definers ve benzeri firmalar ile yapılan anlaşmayı biliyordum ve onaylamıştım. Onların yetki alanının genişletilmesi kararından haberdar olmam gerekirdi. Geçtiğimiz yıllar boyunca bünyemizdeki ekiplerin bir proje hakkında yaşadıkları sıkıntıları raporlamalarına dayanan bir çalışma sistemi inşa ettim ancak bu sistem başarısız oldu. Beklentileri karşılayamadığım için üzgünüm. Buradaki başarısızlığım dolayısıyla pişmanım.”

Söz konusu açıklamada “Definers’a benzer diğer firmaların” hangi şirketler olduğu ve bu şirketlerin görevleri açıklanmadı ancak Sandberg ayrıca “bu şirketlerin çalışmalarına ait materyallerin kendisine sunulduğunu ve Definers’a gönderme yapılan maillere ulaşıldığını” belirtti.

Facebook ise açıklamayı kendi sitesinde yayınladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.