enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

PAÜ’de ‘Küçük Bilim İnsanları Yetişiyor’ (KÜBİY) Projesi Gerçekleştirildi

PAÜ’de ‘Küçük Bilim İnsanları Yetişiyor’ (KÜBİY) Projesi Gerçekleştirildi
A+
A-

PAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İnan’ın yürüttüğü projenin hedef kitlesi 7. Sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Projeye dahil olan öğrenciler Denizli’de bulunan dezavantajlı okullardan seçiliyor. Seçilen öğrencilerin kariyer planlama ve bilime yönelişlerinde destek olunması amaçlandığı için sosyokültürel ve sosyoekonomik durumları göz önünde bulunduruluyor. 6 gün sürecek projede öğrencilere verilen eğitimler ile çocukların hangi bilim dallarına yönelebilecekleri tespit edilecek ve kendilerini nasıl geliştirebilecekleri öğretilecek.

YALNIZCA FEN BİLİMLERİ DEĞİL SOSYAL BİLİMLER VE SANAT DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULACAK

Proje yürütücüsü Süleyman İnan yaptığı açıklamada bilimi yalnızca; fen, matematik, tıp, mühendislik alanında sınırlandırmayıp sosyal bilimleri ve sanatı da dahil edeceklerini açıkladı. İnan, açıklamasının devamında projenin somut yararlarından bahsetti. Çocuklarının bilimin ya da sanatın hangi alanında ilgileri olduğunu bilmeyen ailelerin bilgi sahibi olmaları, daha 7. Sınıfta hangi liseyi tercih etmeleri gerektiğini öğrenmeleri projenin somut yararlarından.

HER ÖĞRENCİNİN PROFİLİ ÇIKARTILIYOR

Z kuşağının en büyük problemlerinden birisi ne istediklerini bilmemeleri. Teknoloji ile büyükleri için her bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorlar ve çabuk sıkılıyorlar. Bu nedenle doğru mesleği seçmeleri onlar için bir hayli zor. Projenin son gününde yapılan değerlendirmeler ile her öğrencinin profili çıkartılıyor. Uzmanlar eşliğinde yapılan gözlem ve çalışmalar ile hazırlanan raporlar ailelere veriliyor. Ayrıca aileler için de rapor hazırlanıyor.

Proje geniş ve uzman kadrosu ile de dikkat çekti. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İnan’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen projede: Doç. Dr. Fatma Ekici, Ramazan Yılmaz, Meriç Dönmez uzman olarak görev üstlenirken, Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun, Dr. Öğr. Üyesi Gülten Yıldırım, Öğr. Gör. Havva Ergür, Öğr. Gör. Eylem Çelik, Prof. Dr. Celal Şimşek, Öğr. Ahmet Öztabak eğitmen olarak ve Kudret Aykırı, Melek Öztürk, Merve Kocagül, Ceren Tekin Karagöz, Merve Eker, Serkan Aytekin ise rehber araştırma görevlisi olarak proje ekibinde yer aldı. Dr. Yasmin Karaca ise hekim olarak projeye dâhil oldu.

Projenin en güzel yanı öğrencilerin dezavantajlı okullardan seçilmesi ve aileler ile irtibat halinde yürütülmesi. Umarız ki proje daha çok destek alır ve geniş çerçevelere yayılır.

Pakize BİLGİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.