enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

PAÜ’lü öğrenciler 517 Proje Arasından Ödül ile Döndü

PAÜ’lü öğrenciler 517 Proje Arasından Ödül ile Döndü

Mimarlık ve mimarlığın etkileşim içinde olduğu çeşitli disiplinler ile hem teorik hem de uygulamaya yönelik olarak ele alınarak Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ile Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine yönelik, öğrencilerde mesleki farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen ve Mimar Sinan Mühendisler Birliği tarafından yürütülen “Mimarhane” proje yarışmasına bu yıl farklı proje türlerinden toplan 517 proje katıldı.

Jüri değerlenme raporu sonucunda ödül almaya hak kazanan 10 proje belirlendi. Bu değerlendirmeye göre Denizli’nin Buldan ilçesi yakınlarında yer alan bir antik kent olan Tripolis için ‘Arkeopark’ ve ‘Şapel Üst Örtüsü’ tasarım fikirlerinin geliştirilmesini amaçladıkları projeleri ile PAÜ öğrencileri Barış Manav ve Merve Başer’in Arkeopark proje türündeki çalışmaları ödüle layık görülen projeler arasında yer aldı.

Türkiye’deki mimarlık bölümü öğrencilerinin tümünün katılımına açık olan seçki, öğrencilerin mimari proje derslerinde ele aldıkları “yere özgü davranma” “daha önce var olmuş izleri ve yaklaşımları takip etme” gibi temaları konu ediniyor.

PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Barış Manav ve Merve Başer’in PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümünün yere özgü mekân inceleme-araştırma ve proje geliştirme çalışmaları çerçevesinde yürütülmekte olan Mimari Tasarım Stüdyo dersleri kapsamında ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Kan Ülkü danışmanlığında; Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman’ın katkılarıyla hazırladıkları ‘Arkeopark’ ve ‘Şapel Üst Örtüsü’ isimli projeyi değerlendiren jüri üyeleri; “Yüksek hassasiyet gerektiren bir arkeolojik alan için üretilmiş proje, arkeolojik alana duyarlı mekânsal çözümlemelerinin yanında, strüktürel hassasiyete de sahip. Hantal yapılar yerine parçalı yapı kütleleri önerilmesi de aynı hassasiyetten kaynaklanan doğru bir tavır. Topoğrafya eğimi ile uyumlu yerleşim ve işlevsel birimler için tercih edilen kütlesel gabariler, biçimsel bütünlüğü sağlayan bir başka özellik olarak görülmekte.” şeklinde yorumladı.

Rektör Vekili Kutluhan: “Onları yetiştiren akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim”

Ödül alan öğrenciler; Barış Manav ve Merve Başer, proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gözde Ülkü Kan ve Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mesut Aydınlı ile birlikte Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar da hazır bulunurken, Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan başarılı öğrencilere şilt takdim etti.

Proje yarışmasından ödülle dönen öğrencileri makamında tebrik eden Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin eğitim hayatında edindikleri bilgileri fikirleri ile harmanlayıp projelere dökmeleri ve bunların alanında uzman kişiler tarafından takdir edilmesi Üniversitemiz adına önemli bir gurur kaynağıdır. Öğrencilerimizin edindikleri bilgileri ilimizin kültürel değerlerini korumaya yönelik projelere dönüştürüyor olmaları bizleri oldukça memnun etmektedir. İnanıyorum ki öğrencilerimiz fikir ve projeleri ile başta ilimiz olmak üzere bölgemizin farklı birçok anlamda kalkınmasına katkı sağlamaya devam edecektir. Proje yarışmasından ödül ile dönen öğrencilerimiz; Barış Manav ve Merve Başer ile onları yetiştiren akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.