enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5970
EURO
34,7616
ALTIN
2.497,65
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

PAÜ’nün eski öğretim üyesi Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör adayı oldu

PAÜ’nün eski öğretim üyesi Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör adayı oldu
A+
A-

 Uluslararası akademik çalışmalarıyla bilinen, Pamukkale Üniversitesi eski öğretim üyesi, Prof. Dr. Saffet YAĞIZ (Geoteknik Yüksek Mühendisi), Boğaziçi Üniversitesi rektörlük adaylığı için, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na başvurusunu iletti. “Ülkemizin önemli araştırma üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi’ne bilimsel ve yönetimsel katkı sağlamak, ülke olarak bilimsel seviyemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne aday olmayı uygun buldum” dedi.

Prof. Dr. YAĞIZ, üniversitelerimizin hedefleri ulusal boyutta birbirleriyle yarışmak olamaz, seçkin üniversitelerimiz dünya çapında ve sıralamasında hak ettiği yeri almalıdır. Üniversitelerin hedefleri uzun soluklu ve günlük polemiklerden uzak elde edilebilecek gerçekçi hedefler olmalıdır. Her üniversitenin zayıf ve güçlü yanları göz önünde bulundurularak kısa ve uzun vadeli hedefler belirlenmelidir. Bir üniversitenin dünya sıralamasında yerinin bir anda yukarı doğru sıçraması söylendiği kadar kolay değildir. Bu hedef bir kaç ay içerisinde elde edilebilir demek doğru olmaz, ancak üst düzey bilimsel yayınlar, kaliteli kadro ve öğretimle bu hedefi orta vadede başarmak mümkündür, bu da ortalama 3 ile 5 yıl gibi bir sürede gerçekleştirilebilir. Akademik özgürlüklerinde gözden geçirilmesi dahil olmak üzere yapılacak çok iş var, gerçekçi olmak herkes için daha doğru olur” diyerek başvurusunu YÖK’e iletti ve rektör adayı olan meslektaşlarına başarı diledi.

Prof. Dr. Saffet YAĞIZ kimdir!

Kırıkkale’de, Hacılar Kasabası’da doğdu. Dr. Saffet Yağız, öğrencilik ve gençlik çağında, farklı iş ortamlarında yoğun çalışarak, erken yaşlarda ayakları üstünde kaldı.

  • 1988 yılında, Ankara Lisesi’nden başarıyle mezun oldu. Aynı yıl, lisans öğrenimini tamamlamak üzere Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’ne girdi ve 1992 yılında, başarılı bir bölüm ortalamayla mezun oldu.
  • 1994 yılında, 1416 Sayılı Devlet Kanunu ile yapılan yurtdışında yüksek öğrenim bursu sınavını kazandı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İngilizce hazırlık öğrenimini tamamladı. 1995 yılında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ne gitti. Florida Eyaleti, Tampa şehrinde, American Language Academia’da İngilizce dil öğrenimine devam etti.
  • 1995-1997 yılları arasında, Missouri University of Sciences and Technology ’de yüksek lisans (M.Sc.) yaptı. Yüksek öğreniminde, kaya ve zemin mühendislik, deprem ve şehircilik konularında uzmanlaştı.
  • 1997-2002 yılları arasında, Colorado School of Mines (CSM)’da, yeraltı yapıları, metro, tünel, kaya mekanik, risk yonetimi ve şehircilik konularında, Maden ve Yer Sistemleri Mühendisligi bolümünde doktora (Ph.D.) öğrenimini tamamladı. Doktora süresi boyunca, CSM’de, araştırma görevlisi ve Earth Mechanics Institute (EMI) de araştırmacı yüksek mühendis olarak, uluslararası mühendislik projelerinde görev aldı.
  • 2002 yılında, Türkiye’ye döndü; 2003’de Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nde akademik hayatına araştırma gorevlisi olarak başladı. 2004 yılında, Yrd. Doç., 2010’da, Doçent oldu.
  • 2008 yılında yayımlamış olduğu bilimsel makalesi, son 30 yılın en iyi makaleleri arasında (klasik) gösterildi. Tünel projelerinde, kullanılan kaya gevreklik sınıflaması ve deneyini geliştirerek, uluslararası literatüre girmeyi başardı (2009). Dr. Yağız’ın, yüksek etki değeri olan uluslararası dergi ve konferanslarda, yüzden fazla bilimsel çalışması mevcuttur. Bu çalışmalarının bilime katkı (h-index, scopus) değeri 24’dür.
  • 2011-2014 yılları arasında, Pamukkale Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokul kurucu Müdür görevini üstlendi. Müdür olarak görevli olduğu sürede, yabancı diller yüksekokulunu kurumsallaştırıp, performans ve kalitesini artırdığı gibi, uluslararası yabancı dil sınavlarının (TOEIC, TOEFL, IELTS), ilk kez üniversite yerleşkesinde (Denizli) yapılmasını sağladı. 2015 yılında, profesörlük unvanını hak etti.
  • 2017 yılında, uluslararası bir araştırma üniversitesi olan, Nazarbayev Üniversitesi’ne (NU), Maden ve Yerbilimleri Fakültesi kurucu üyelerinden birisi olarak, uluslararası profesörler ve rektörler komitesi tarafında seçildi. Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından NU’ye Kazakistan’a görevlendirildi.
  • 2018 yılında, Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağ döneminde, üniversite yönetiminin çifte standartlarını kabullenmeyerek, özlük haklarını da hiçe sayarak, 15 yıl hizmet ettiği Üniversite’den istifa edip, çalışmalarına yurtdışında devam etmeyi tercih etti.
  • 2019 yılında, etki değeri yüksek birinci sınıf (Q1) tünelcilik ve altyapı teknolojileri dergisi olan; Tunnelling and Underground Space Technology’de editörler listesinde yer alan ilk Türk bilim insanıdır (2019).
  • 2020 yılında, Kazakistan, Nazarbayev Üniversitesi Senatosu hizmet ödülüne layık görüldü.
  • 2021 yılında, Amerika Birlesik Devletleri, Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından açıklanan çalışmada, %2’lik dilime girerek, dünyadaki en başarılı ve etkin bilim insanları listesinde yer aldı.
  • Uluslararası bir çok mühendislik projesinde yer alan, Prof. Dr. Saffet YAĞIZ, halen Nazarbayev Üniversitesi, Maden ve Yerbilimleri Fakültesinde, yüksek öğrenim program direktörü, maden mühendisliği bölüm koordinatörü, fakülte öğrenme ve öğretme kurulu başkanı, üniversite akademik kalite geliştirme kurulu ve öğrenim/öğretim kurulu üyesidir. Prof. Dr. YAĞIZ çok iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk babasıdır.

Uluslararası Çalışmalarıyle Tanınan Prof. Dr. Saffet YAĞIZ kim!

Prof. Dr. Saffet YAĞIZ, Kırıkkale, Hacılar Kasabası’da doğdu. Lisans öğrenimini 1992 yılında Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1995 yılında, Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Yüksek lisansı Missouri Teknik Üniversitesi, İnşaat ve Jeoloji mühendisliği (Geoteknik) bölümlerinde (1997); doktora çalışmalarını Colorado School of Mines’ta (2002), Maden ve Yer Sistemleri Mühendisliği bölümünde tamamlayarak, 2002 yılında Türkiye’ye döndü. 2003 yılında Pamukkale Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 2009 yılında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan doçentlik unvanını alan Doç. Dr. Yağız, akademik çalışmalarının yanında, üniversitenin değişik kurullarında yöneticilik ve kuruculuk görevlerinde bulundu. 2011-2014 yılları arasında, Pamukkale Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokul kurucu Müdür görevini üstlendi. Müdür olarak görevli olduğu sürede, yabancı diller yüksekokulunu kurumsallaştırıp, performans ve kalitesini artırdığı gibi, uluslararası yabancı dil sınavlarının (TOEIC, TOEFL, IELTS), ilk kez üniversite yerleşkesinde (Denizli) yapılmasını sağladı. 2015 yılında, profesörlük unvanını hak etti. 2018 yılında, Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağ döneminde, üniversite yönetiminin çifte standartlarını kabullenmeyerek, özlük haklarını da hiçe saydı ve 15 yıl hizmet ettiği Üniversite’den istifa ederek, akademik hayatına yurtdışında devam etmeyi tercih etti. 2021 yılında, Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından yayınlanan çalışmada, %2’lik dilime girerek, dünyadaki en başarılı ve etkin bilim insanları listesinde yer aldı. Uluslararası Tünelcilik ve Yeraltı Yapıları (Tunnelling and Underground Space Technology) dergisinin editörlerindendir. Uluslararası projelerde görevleri bulunan Prof. Dr. Yağız, halen yurtdışında aktif akademisyen ve çok iyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.