enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3218
EURO
35,0717
ALTIN
2.279,78
BIST
9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Teknofest 2020’den PAÜ Atay takımı ‘Alatay’ ile ikincilikle döndü

Teknofest 2020’den PAÜ Atay takımı ‘Alatay’ ile ikincilikle döndü

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; #MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle gerçekleştirilen TEKNOFEST 2020’de Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları sonuçlandı.

TEKNOFEST 2020 kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına Türkiye’de 81 ilden 20 bin 197 takım başvuru yaptı. Alternatif enerjili elektrikli araçların; Elektromobil (Batarya Elektrikli) ve Hidromobil (Hidrojen Enerjili) olmak üzere iki ayrı kategoride yarıştığı organizasyon, 1-6 Eylül tarihleri boyunca Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

TEKNOFEST 2019’da Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar “Yerli Ürün Teşvik” kategorisinde Alatay adlı elektromobil aracı ile Türkiye üçüncülüğü elde eden ATAY Takımı bu yıl başarısını bir üst seviyeye taşıyarak, finale kalan 20 takım arasından adını Türkiye ikinciliğine yazdırmayı başardı. Atay Takımı aynı zamanda; Elektrikli Araç Yarışlarının tanıtımı ve toplumda farkındalık oluşturulmasına yönelik yaptığı üstün çalışmalar nedeniyle “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşviki” ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca PAÜ ATAY Otonom Takımı Alatay adlı aracı ile; TEKNOFEST 2020 kapsamında bu yıl üçüncüsü 7-10 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılan final yarışlarında Robotaksi Binek Otonom Araç kategorisinde yarışan 2’si lise 15’i farklı üniversitelerden olmak üzere 17 takımdan biri oldu. Teknik kontrolleri geçmeyi başaran 14 takım finalde mücadele etti. Katılımcıları otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik eden TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç kategorisinde, PAÜ ATAY Otonom Takımı finallerde başarı ile mücadele etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan: “Geleceğin teknoloji trendlerini yakalayan, projeleri ile teknolojik gelişime yön verecek gençlerimizi yetiştirme gayretimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edecek”

TEKNOFEST 2020 kapsamında gerçekleştirilen yarışmaları dijital platformlardan yakından takip ederek, takımların heyecanına ortak olan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları dile getirdi: “Ülkemizin milli teknolojik hamlesine önemli katkıları olan ve gençlerimizin hayal ettikleri projeleri hayata geçirmelerine olanak sağlayan TEKNOFEST’te geçen yıldan edindiği tecrübeler ile bu yıl farklı kategorilerde daha fazla ekiple katılmanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Proje odaklı çalışmak bugün geldiğimiz noktada tüm dünya için olmazsa olmaz konumundadır. Bilgiye kolay erişimin olduğu günümüzde nitelikli insan gücünün disiplinler arası bir çalışma ile ortak bir amaç etrafından buluşması, mevcut bilgilerin birlikte bir projeye dönüştürülmesi içinde bulunduğumuz çağın bir gereğidir. Öğrencilerimizin bu ilkeler ve hedefler doğrultusunda birlikte çalıştıklarını görmek bizleri de son derece mutlu etmektedir. Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent A.Ş.’nin; geleceğin teknoloji trendlerini yakalayan, projeleri ile Ülkemizin yerli ve milli anlamdaki teknolojik gelişime yön verecek gençlerimizi yetiştirme gayretimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğine inancım tamdır. Öğrencilerimizin mücadelelerini internet ortamından canlı olarak takip ederek onların bu heyecanına ortak olduk. TEKNOFEST’te yarışan tüm takımlarımızı, onların danışmanlarını ve takım üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Türkiye için kritik öneme sahip teknoloji alanlarında binlerce gencin ve takımın yarıştığı, Ülkemizin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi ve iyi yetişmiş gençlerin teşvik edilmesi hedeflendiği TEKNOFEST 2020; 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep Havalimanında gerçekleştirilecek final yarışmaları ve ödül törenleri ile son bulacak. sivas escort bayan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.