enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

33 STK Cumhur İttifakı’nı Seçti

33 STK Cumhur İttifakı’nı Seçti
13.06.2018
A+
A-

Denizli Sivil Toplum Platformu, ilk açıklamasını 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerine yaptı.

AK Parti’nin seçim sloganlarının kullanıldığı basın açıklamasında, “Bir tek oyun bile çok değerli” vurgusu yapıldı.Denizli Sivil Toplum Platformu, 24 Haziran 2018 tarihide yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimi ile ilgili basın toplantısı yaptı. Platform sözcüsü Kadir Erken tarafından okunan basın açıklamasında sivil toplum kuruluşlarının insanların tek tek yapamadıklarının beraber el birliği ile yapma çabası, birliktelik, gönüllülük ve dayanışma olduğunu vurgusu yapıldı.

“Yerel ulusal ve uluslar arası alanda faaliyet gösteren Denizli’deki sivil toplum kuruluşları olarak Denizli Sivil Toplum Platformunu oluşturduk” diyen Erken, “Denizli’de başlatmış olduğumuz ilk defa bu kadar geniş ve çeşitli STK’ların bir araya gelerek oluşturduğu bu platformun diğer konularda olduğu gibi Türkiye’ye örnek teşkil edeceği inancındayız” dedi.

“BİR TEK OY BİLE ÖNEMLİ”

24 Haziran’da yapılacak seçime dikkat çeken Erken, “Millet ve ümmet olarak hayat memat meselesi olan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimi arifesindeyiz. Sonuçları itibari ile ülkemiz kadar tüm dünyayı Alem-i İslam’ı derinden etkileyecek bir özelliğe sahip olan bu seçimde ülkemiz aleyhine ittifak eden çevreler, Türkiye’nin yeniden dirilişini ve yükselişini engellemek için her yolu ve yöntemi deniyor. Görünürde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsını hakikatte ise bu aziz milletin umudunu hedef alıyorlar. Bir tek oyun bile çok değerli olduğunu unutmadan oyumuzu kullanacağız” dedi.

VAKİT DENİZLİ VAKTİ

Bu seçimin sadece bir siyasi tercih olmadığını anlatan Erken, “Milletin ve ümmetin selameti söz konusu olan bir meselede fikir beyan etmek, siyaset değil hakikatın müdafaasıdır. Öyle vakitler oluyor ki, o anda tarafsız kalmak, muhalif diğer şıkları tercih etmekle eşdeğerdir. Bunun için Vakit Birlik Vakti, Vakit Denizli Vakti, Vakit cumhur İttifakı Vakti diyoruz. Denizli Sivil Toplum Platformu olarak bizler bu kritik seçimde basit ve şahsi hesaplarla hareket etmenin veya  tereddütlü kalmanın getireceği maddi ve manevi sonuçların farkındayız. Milletimiz adına önemli ve yararlı bir adım olarak ilk defa uygulanacak cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanının güçlü, hızlı, uyumlu çalışan bir meclis çoğunluğu ile desteklenmesi zaruridir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.