enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5463
EURO
34,8430
ALTIN
2.435,06
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Acıpayam Yazır’daki Tehlikeyi Meclise Taşıdı

Acıpayam Yazır’daki Tehlikeyi Meclise Taşıdı
06.10.2017
A+
A-

60 ülkede yasaklanan asbesli (kanser yapıcı madde içeren) boruların geçen hafta Acıpayam’a bağlı Yazır Mahallesi’nde döşendiğini öğrenen Basmacı, konuyu meclise taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de ilginç ifadelerinin tutanağa geçtiği diyalog gündeme bomba gibi düştü.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, geçtiğimiz hafta Acıpayam İlçesine bağlı Yazır Mahallesini ziyareti esnasında aldığı bilgiler karşısında şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlarla yaptığı inceleme gezisi sonrasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Acıpayam İle Belediyesi işbirliğinde mahallede yapılan içmesuyu ve altyapı çalışmalarında asbesli boru kullanıldığını öğrenince konuyu Türkiye Büyük Millet Meclis’ine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile aralarında Meclis genel kurulunun açık olduğu ve tutamaklara da bire bir geçen konuşmalarda Basmacı, durumun vahamiyetini açık bir şekilde ortaya koyarak bakanlığın kullanılmasını uygun bulmadığı asbesli  boruların Yazır’da geçen hafta toprak altına döşendiği vurgusunu yaptı. Bakan Özhaseki’nin de şaşkınlık içinde dinlediği gözlenen konuşmaların yet aldığı tutanak herşeyi gözler önüne serdi.

Tutanağın son bölünde yer alan Bakan Özhaseki’nin “ben ona (Osman Zolan)’ a yardımcı olacağım söz veriyorum. Herkesin huzurunda söz veriyorum” ifadeleri de dikkat çekti.

“İNSAN CANININ HİÇ Mİ ÖNEMİ YOK”

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Akciğer kanserine yol açan asbestle ilgili 58 ildeki bin 240 köyün tehlike altında olduğu ortaya çıktığını ifade eden Basmacı, Bu köylerden alınan “şüpheli” bin 250 örnek incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildiğini bildirdi. Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun geçtiğimiz dönemki açıklamalarını da hatırlatan Basmacı, “Önceki dönem Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Önümüzdeki 30 yıl boyunca gelişmiş ülkelerde endüstriyel asbest teması yüzünden 500 bin kişinin hayatını kaybetmesinin beklendiğini kaydederek, çok önemli bir kanserojen madde olan ‘asbest’le ilgili dünya genelinde 60 ülkede gerekli önlemlerin alındığını’ söylemişti. Hal böyle iken Acıpayam Yazır’da devam eden çalışmaları yorumsuz bir şekilde halkımızın takdirine sunuyorum. İnsanımızın canının hiç mi önemi yok” diye sordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.