enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Adnan Keskin’den ‘Sulama’ Tepkisi

Adnan Keskin’den ‘Sulama’ Tepkisi
23.08.2017
A+
A-

Denizli’nin Çal, Baklan ve Çivril Ovası üreticileri susuzluk ve kuraklık nedeniyle isyan ederken, Afyon çiftçilerinin suya doymuş olması CHP’li Adnan Keskin’i çileden çıkardı. Keskin,“Denizlili Bakan ve milletvekilleri ne iş yaparlar” diye sordu.

Türkiye’nin tecrübeli siyasetçilerinden CHP’li Adnan Keskin, “Denizli’nin Baklan, Çal ve Çivril İlçelerindeki üreticiler gerek Büyük Menderes nehrine su verilmemesi, Dinar’da kurulan baraj ve Yeşilçatı Göleti sulama tesisinin kurulması nedeniyle su sıkıntısı çekiyor. Dinar’da bulunan Küfi çayının üstüne kurulan Sufi Barajı ve Yeşilçatı Göleti Sulama Tesisinin, Bin 290 dekar zirai araziyi suladığı gerekçesiyle Denizli’nin Baklan, Çal ve Çivril İlçelerine gelen suyun kesilmesi üreticileri zor duruma soktu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kendi memleketi olan Afyonlu çiftçiler için bu kadar büyük yatırımlar yapıp, üstelik bizim bölgemize gelen suyu kesmesine bizim iktidar partili Bakan ve milletvekillerimiz neden susar ve neden harekete geçmezler” diye sordu.

Adnan Keskin

Adnan Keskin

ÜRETİCİ MAĞDUR

Keskin, Çal, Baklan ve Çivril Ovasında, üreticinin ikinci ürün olan silajlık mısır ve ayçiçeği gibi ürünlerin ekilip, dikilmemesi için uyarı aldığını belirterek, “Çal, Baklan ve Çivril Ovasında bulunan verimli arazilerden beklenen ürün, sulama sorunlar nedeniyle alınamamaktadır. Bunun sebebi ise Afyonlu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Dinar’da yaptığı çok ciddi sulama tesisleridir. Bakan Eroğlu, Dinar’da bulunan Küfi çayının üstüne kurulan Sufi Barajı ve Yeşilçatı Göleti Sulama Tesisinin, Bin 290 dekar zirai araziyi sulayacak bir yatırım yapıp Denizli’ye gelen suyu kesmesiyle, Çal, Baklan ve Çivril üreticisini ve bu bölgedeki tarımı bitme noktasına getirmiştir” diye konuştu.

NEDEN SESSİZ KALIYORSUNUZ?

Susuzluk nedeniyle tarlalarındaki ürünler toplandıktan sonra ikinci bir ürün dikilmemesi konusunda üreticilere uyarı yapılırken, Denizli’nin Bakanı ve milletvekillerinin nerede olduğunu soran Keskin, “Yatırımlar yapılırken, bir ili düşünüp, diğer ilin üreticilerini ölüme mahkum edemezsiniz. Bakan Eroğlu, kendi memleketi için gereken her şeyi yaparken, bizim Bakanımız ve milletvekillerimiz neden sessiz kalıyor? Sadece tarımda değil diğer teşviklerde de Denizli’miz hep öksüz bırakıldı. Yatırımlar, teşvikler Afyon’a var da, neden Denizli’ye yok. Hele çiftçimiz için bu kadar önemli olan sulama sorununa çözüm bulunması için, Denizlili Bakan ve Milletvekillerinin acil bir şekilde hareke geçmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.