enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
ALTIN
2.427,11
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Ahmet Deda ile Analiz’in Konuğu Emin Haluk Ayhan Oldu

Ahmet Deda ile Analiz’in Konuğu Emin Haluk Ayhan Oldu
26.02.2018
A+
A-

Ahmet Deda ile Analiz Türkiye’de son dönemde gündeme oturan ittifak konusunu, ittifakın aktörlerinden biri olan MHP’nin, Denizli Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ile değerlendirdi.

Pamukkale TV ekranlarında yayınlanan ANALİZ programının konuğu MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan oldu.Programda Ahmet Deda’nın sorularını yanıtlayan Ayhan, AK Parti MHP ittifakı, Afrin Harekatı ve ekonomi hakkında açıklamalarda bulundu.

”Bu coğrafyada ayakta durmanın bir bedeli var”

Analiz programının ilk konusu Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı oldu. MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan konu ile ilgili;”Öncelikle bu bölgeyi farklı bir şekilde Türk-İslam coğrafyası olarak değerlendirmek lazım. Duruma Afrika’nın kuzeybatısı’ndan Afganistan’a kadar, Balkanlar’dan Suudi Arabistan’a kadar, İran’ı da bu işe dahil ederek bakılmalı. Bu ülkelerin yıllar önce sınırlarının değişebileceğini Emperyal güçler ifade etti. Şuanda kadar Ortadoğu’da gerçekleşen tüm savaşlar ve karışıklıklar en sonunda Suriye’ye geldi. Dikkat edilirse son dönemde Ukrayna’da olan karışıklıklar Avrupa ülkelerince Suriye’ye taşındı. Türkiye’nin bir yanında bir üzerinden bu karışıklıklar zıpladı geçti. Bu karışıklıkların temelinde enerji, jeopolitik gibi nedenler var. Bu coğrafyada ayakta durmanın bir bedeli var.”dedi.

”Uzlaşmanın iki tane temel dinamiği biri Milliyetçilik diğeri ise Demokrasi’dir”

MHP’nin AK Parti ile yakınlaşmasını değerlendiren Ayhan 15 Temmuz sürecinin MHP ve AK Parti’yi aynı yolda birleştirdiğini ve bunda en önemli etkenin ülkenin bölünme tehlikesi olduğunun altını çizdi. Ayhan;”Dikkat ederseniz biz daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile de aynı yolda ilerledik. Ekmelettin İhsanoğlu’nu aday gösterdik. Ancak CHP bu seçime gereken desteği vermedi.Burada MHP’nin hassasiyeti birlik beraberliğin sağlanmasıdır. MHP’nin programında olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in döneminden gelen sistem tıkandığında MHP’nın o tıkanıklığı bir kilit parti olarak açmasıdır.MHP uzlaşmanın gerekliliğini her zaman söylemiştir. Uzlaşmanın iki tane temel dinamiği biri Milliyetçilik diğeri ise Demokrasi’dir. Bizim AKP ile geçmişte çok ciddi bir çekişmelerimiz olmasına rağmen, bugün yine Demokrasi’nin ayakta kalması için aynı yolda yürüme kararı aldı.”dedi.

”Görüş alışverişinde bulunuldu ve neticesinde baraj düşürülmedi”

Emin Haluk Ayhan ittifakla beraber baraj tartışmalarına açıklık getirdi.Ayhan;”Barajla ilgili, ittifak meselelerinde daha önce sorun yaşadık. REFAH Partisi ile yaptığımız ittifakta bütün oylar onlara sayıldı,yükümlülükler onlara geldi. Bu gibi sorunlar oluştu. MHP evet barajın düşürülmesini istedi ama AKP istemedi.Görüş alışverişinde bulunuldu ve neticesinde baraj düşürülmedi.”dedi

”Yerelde seçimlerde şuanda ittifak yok”

Ayhan kamuoyunda çokça dillendirilen ‘MHP baraj sorunu yüzünden AKP’in yanına geçti’ eleştirilerine cevap verdi. Ayhan;”İsteyen böyle düşünebilir. Daha önce bir çok parti baraj altında kaldı. Biz yeni bir sistemle yapının direklerinin güçlendirilmesi gerektiğini düşündüğümüz ve bununda ittifakla oluşacağını gördüğümüz için ittifak yaptık.Dikkat ederseniz parti liderlerinin açıkladığı bir şey var.Yerel seçimlerde ittifak beyan edilmedi. Bu konuda bir mutabakat olursa liderler açıklayacaktır”dedi.

Ahmet Deda’nın sunduğu Analiz programına konuk olan MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın ittifak, Zeytin Dalı Harekatı,Seçim Barajı, HDP’ye olan tutumları,AK Parti,CHP ve birçok konudaki detaylı değerlendirmesinin tamamını videodan izleyebilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.