enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5655
EURO
34,9880
ALTIN
2.431,02
BIST
9.767,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Ahmet Yıldız: AK Parti Olarak Parlamentoda Çoğunluğu Sağlarız

Ahmet Yıldız: AK Parti Olarak Parlamentoda Çoğunluğu Sağlarız
18.06.2018
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Ahmet Yıldız, geçtiğimiz günlerde DRT TV’de yayınlanan “Seçime Doğru” programının konuğu oldu.

Ahmet Yıldız, programda Türkiye ekonomisi, dış ülkelerle olan ilişkisi gibi konuları değerlendirirken Denizli’ye dair fikirlerini ve seçim çalışmalarındaki gözlemlerine yer verdi.

Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında buluştuğu Denizlili seçmenlerin sıkıntılarını, “Şimdi en büyük sorun ekonomideki bazı belirsizliklerin vatandaşta yarattığı tereddütler. Aslında reel olarak baktığınız zaman sorun olmasa bile döviz talebindeki artışın getirdiği kur yüksekliği, petrol fiyatının artmış olması nedeni itibariyle bazı pahalılık, dövizle borçlanmış olanların bundan muzdarip olması. Tabi standartların iletletilmesi bakımından eğitim,sağlık standardının ilerletilmesi, üretim ve ihracatın arttırılması gibi herkesin bir dileği, bakış açısı var. Bunlar hiçbir zaman kamuoyunun, devletin gündeminden kaçan şeyler de değil” dedi.

Yıldız sözlerine, “Bir de benim özgeçmişimi okuyan bilen hemşehrilerimizin dış politikayla ilgili soruları var. Ben kendilerinin sorularını cevaplıyorum. 30 yıldır bu işin içerisindeyim ve onlara da bu konuların devletimizin ilgisinden dikkatinden kaçmadığını, devletimizin her ihtimale karşı hazır olduğunu ve bir liderlik, bir karar verme sorunu olmadığını anlatıyorum. Bir de kırsaldaki soğuma projeleri bir nüfusun bir bölgede kalması, hayatını idame edebilmesi için bunlar tabiki hayat kaynağıdır” şeklinde devam etti.

Avrupa Ülkeleriyle Gerginlik Nedenlerini Açıkladı

Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında oluşan gerginliğin nedenlerini açıklayan Yıldız, “Avrupa ülkeleri ile süregelen bazı gerginliklerimiz var. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci ile alakalı, Türkiye’deki darbe sonrası konan OHAL süreciyle alakalı, PKK alt gruplarının orada yaptığı propoganda, rahatça hareket edebiliyor olmalarından gelen gerginlik, FETÖ mensuplarının oralarda mercii bulması, iltica taleplerinin kabul edilmesi gibi bir çok gerginlik alanı vardır. Türkiye’nin temel ulusal çıkarları bugüne kadar yürüttüğü dış politikalar konusunda bize yapılan haksızlıklar boyutunda bizimde onlara eleştirilerimiz sürüyor” dedi.

25 Haziran Sabahı AK Parti Olarak Parlamentoda Çoğunluğu Sağlarız

25 Haziran sabahı  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti’nin çoğunlukta olduğu bir parlamentoyu ümit ettiğini dile getiren Yıldız, “Seçim sonucunda benim gördüğüm kadarıyla biz AK Parti olarak parlamentoda çoğunluğu sağlarız. Bana göre Cumhur İttifakı’nın dışında kalan bazı kesimlerinde desteğini alıyor Cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanımızın oyu belki Cumhur İttifakı’ndan fazla çıkacak. O’nun seçilmesi konusunda 1.turda bir sıkıntı görmüyorum. Bunlar izlenimlerimiz ama neticede takdir halkımızındır.  Halkımıza mesajım yeni sistemi düzgün kuracak bir parlamento çoğunluğumuzun olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare içinde çalışacak, yürütme yasama ayrı olacak ama uyumlu çalışacak. Yani gereksiz yere kavga, kişisel çıkarların, parti çıkarlarının, grup çıkarlarının ön planda olduğu bir dönem olmaması lazım. Biz bu sistemi düzgün kurarsak bundan sonra öyle hiç gereksiz gerginliklerle uğraşmayız. Dolayısıyla ben halkımızın bu şekilde takdir edeceğini düşünüyorum ve sonucu da böyle görüyor ve ümit ediyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.