enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

AK Parti ve Devecioğlu’dan Yeni Honaz Açıklaması!

AK Parti ve Devecioğlu’dan Honaz seçimleri hakkında iki ayrı açıklama birden geldi.

AK Parti ve Devecioğlu’dan Yeni Honaz Açıklaması!
A+
A-

31 Mart Yerel Seçimlerinin en tartışmalı ilçesi Honaz’da 1 oy farkla kazanan Kepenek oldu. Ancak AK Parti seçimde yaşanan bazı usulsüzlükler olduğu gerekçesi ile itirazlarını sürdürüyor. AK Parti ve Devecioğlu’dan Honaz seçimleri ile ilgili iki açıklama birden geldi. İlk açıklama AK Parti Debizli Seçim İşleri Başkanı Fatih Durmaz’dan geldi.

Durmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak; Honaz ilçesi Belediye Başkanlığı Seçiminde, İlçe ve İl Seçim Kurullarına yapmış olduğumuz itirazlar neticesinde oy farkı 1 e inmiştir. Babadağ da ise 17 oy olan fark 15 ‘e düşmüştür. Sonucun birbirine cok yakin olması karşısında bu durum, itirazlarımızda haklı olduğumuzu gösterir en büyük delildir. Honaz seçimi ile ilgili yasal hakkımızı kullanarak Yüksek Seçim Kuruluna itirazlarımızı bildirdik. Ayrıca Babadağ İlçemiz ile ilgili olarak yine yasal süreç devam etmektedir. Baklan ilçemize yönelik İlçe ve İl Seçim kurullarına diğer siyasî parti tarafindan yapılan itiraz da reddedilmiştir.

Bu sebeplerle, henüz sonuçlar kesinleşmemiş olup; tüm yasal prosedür Denizli İl Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Merkez nezdinde uzman Avukatlar tarafindan titizlikle incelenmekte ve takip edilmektedir. Kamuoyuna Saygı ile duyrulur.


Turgut Devecioğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Değerli Kardeşlerim;
31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimi sonrası ilk defa sizlere açıklama yapıyorum. Gerekçesi ise seçime dair tarafımıza ulaşan usulsüzlüklerin tespiti ve buna ilişkin hukuki süreçlerin sağduyulu bir şekilde işletilmesiydi.

Bulanık suda balık avlamak isteyenlerin aksine milletimizin iradesinin tam ve doğru olarak tecelli etmesi adına sükûnetimizi koruduk. Bundan sonrada aynı şekilde sağduyulu davranmaya devam edeceğiz. İlçe ve İl Seçim Kurulu’nun kararlarında olduğu gibi Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilecek olan her türlü karara da saygımız sonsuzdur.

Bizim tek sevdamızın Honaz olduğunu; 15 yıl boyunca ilçemize yaptığımız hizmet ve icraatlarımız ile nakış nakış dokuyarak ortaya koyduk…

Bugüne kadar şahsıma ve partimize teveccüh gösterip, Cumhur İttifakı’na oy veren ya da vermeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.
Bizim Honaz sevdamız ve Honaz’a hizmet aşkımız ömrümüz vefa ettikçe sürecek…

Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.