enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Ahmet Yıldız TBMM’de Suriye’ye yönelik operasyonu değerlendirdi

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Türkiye Büyük millet Meclisi Genel kurulu’nda Orta Afrika ve Mali’de yaşanan Terörö oyları ve Türkiye’nin bu konudaki tutumlarını konuştu. Yıldız, Türkiye’nin bölgede tasavvuru devam edecek.’ dedi.

Ahmet Yıldız TBMM’de Suriye’ye yönelik operasyonu değerlendirdi
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Ahmet Yıldız TBMM genel kurulu’nda Türkiye’nin Orta Afrika’ya yönelik politikaları hakkında bilig verdi. Yıldız, Türkiye’nin Afrika’ya yönelik yaptığı açılım tam bir başarı öyküsüdür. Bunu herkes bilir. Dostlar bilir, buradan kaybeden düşmanlar çok daha iyi bilir. Orada yapılan hatalar ise bu başarını yanında çok küçüktür. Vaat ettiğimiz katkılar hakkında talep gelmemiştir doğrudur. Bu konuda tezkere sürecinin de masada olması doğaldır. Unutulmamalıdır ki Türkiye bir çok Afrika ülkesinde kalkınma anlamında, güvenlik unsurları ve eğitimleri ile vardır. Talep geldiği halde Mali ve Orta Afrika için gereken yapılacaktır.’ dedi.

‘TÜRKİYE, ABD’YE KARŞI DURMA KARARLILIĞINI GÖSTERMİŞTİR’

Son günlerde Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmeler hakkında da görüşlerini TBMM Genel Kurulu’nda paylaşan AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, ‘Bugünkü tezkere, güvenli bölge oluşturmasına yönelik operasyonun tartışılması ile aynı günde denk geldi. Bende bu ülkeler üzerinde daha önce çalışmış olan dipolmat olarak görüşlerimi ifade edeceğim. Türkiye Suriye sorununun çözümü konusunda 2012 yılından beri güvenli bölge teklifini yapıyor. Bunu hem kamuoyunda hem de ikili görüşmelerde de üstsüzeyde de belirtmiştir. Ancak bugüne kadar Uluslararası toplumdaelini taşın altına koyan olmadı. İstemediklerinden değil, külfetine katlanmak istemediklerindendir. Hep şunu söylüyorlar, ‘Bu güzel fikir, ama kim koruyacak?’
Bugünkü şartlarda Türkiye kendi imkanlarıyla kendi güvenliğini Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı korumaya karar vermiş ve bunun arkasında durma kararlılığı göstermiştir.

‘TÜRKİYE GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞINI GÖSTERMİŞTİR’

Türkiye’nin geçmiş operasyonlarında dosta ve düşmana istediği zaman istediği adımları atabileceğini gösterdiğini ifade eden Yıldız, ‘Fırat Kalkanı harekatında, Afrin ve İdlib’te yapılan operasyonlarla Türkiye kendi güvenliği için gerekli adımları planlayıp uygulayabildiğini göstermiştir. Türkiye bölgede gerçekleştireceği operasyonlarda bölgedeki barış için çalışmak için elinden geleni yapacaktır’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.