enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Cahit Özkan görevinden alındı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevinden alındı. Özkan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili açıklaması partinin görüşü olmadığı belirtilmiş durum krize dönüşmüştü.

Cahit Özkan görevinden alındı
19.05.2022
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevinden aldını. Geçtiğimiz hafta “BAE teslim oldu” diyerek partisiyle fikir ayrılığına düşen Özkan görevden alınarak yerine Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.Özkan’la ilgili görevden alma kararı AKP MYK toplantısında kararlaştırıldı. Toplantı bitiminde de görev değişikliği tebliğ edildi.

İsmail Saymaz aktardığı kulis bilgisinde ise şu ifadelere yer verdi;”Günlerdir istifa etmemekte direnen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bugün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe uyarıldı. Özkan, toplantıdan sonra istifasını sundu.”

NELER OLMUŞTU?

YouTube’da Armağan Çağlayan’ın programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan;”15 Temmuz’un mademki finansörü, mademki Türkiye’ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize ‘Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?’ dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa… Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.” ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan’ın bu açıklamalarına, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten eleştiri geldi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.