enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Cahit Özkan’dan, Avdan Termik Santrali hakkında flaş açıklama!

Cahit Özkan’dan, Avdan Termik Santrali hakkında flaş açıklama!
30.05.2020
A+
A-
https://www.facebook.com/TVpamukkale/videos/377590246530083/

AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda parti kurmayları basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıya Grup Başkan Vekili Sayın Cahit Özkan, İl Başkanı Necip Filiz, Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilhün Ök ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan,Tavas’ın Avdan mahallesi’nda kurulacak Avdan Termik Santrali projesinin durdurulduğunu açıkladı.

Kentte uzun süredir gündemdeki yerini koruyan Tavas ilçesi Avdan bölgesine yapımı düşünülen termik santral konusunda da çok net konuşan Özkan, bölgede her hangi bir termik santral yapımının söz konusu olmadığını dile getirdi. Özkan, “Tavas Aldan bölgesinde bir firma tarafından düşünülen termik santral projesi ile ilgili 2016 yılında bir firma tarafından benzer talepler gündeme getirildi. Yapılacak her yatırım yasal düzenlemeler çerçevesinde şartlarına bakılır. 2016’da yatırımla ilgili çevre etkin değerlendirme açısından, teknik açıdan, doğa, sağlıklı yaşam, yerleşim alanları dikkate alınarak bu talep o tarihide reddediliyor. Arkasından bir kamu yatırımı olmayan bu proje ile ilgili yeniden bir firma talepte bulunuyor. Bölgede talep edilen yatırımla ilgili süreç yeniden başladı, ancak özellikle büyükşehir belediye başkanımızın yakından sıkı bir şekilde takibe alındı. Bu bölge su havzalarına yakınlık, su depolarının bulunduğu bölgede olması, yerleşim yerlerine, zeytinliklere yakınlık ve özellikle sağlık alt yapısı, tarım alanları dikkate alındığı zaman şu anda yapılabilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da gelen soru üzerine “Biz kendi yetki alanımız çerçevesinde çekincelerimizi anlatan bir rapor sunduk. Son noktada ise 16 maddelik bir rapor ile bu projenin yapılmasının karşısında olduğumuzu belirttik” dedi. Gereken mücadeleyi verdiklerini belirten Zolan, projenin yapılmasına karşı olduklarının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.