enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3812
EURO
35,0207
ALTIN
2.325,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Cahit Özkan’dan Gezi Davası Çıkışı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’dan Gezi Davası kararlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Özkan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e eleştiri getirdi. Özkan,”Mahkemeler sizin lehinize karar verirse demokratik, adil, tarafsız yargı olacak, sizin aleyhinize karar verirse “sarayın yargısı” olacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil !”dedi.

Cahit Özkan’dan Gezi Davası Çıkışı
27.04.2022
A+
A-

2013’teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a da 18’er yıl hapis cezası verildi. Kararın ardından mahkeme önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel mahkemeyi ‘sarayın yargısı’ olmakla suçlamıştı. Özel’in bu açıklamasına AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’dan cevap geldi.

Özkan, Pamukkale TV’de katıldığı programda şu ifadeleri kullandı;”Özgür Özel;’Yeşil duyarlılığı, yaşam tarzı duyarlılığı, yaşam biçimine karşı hükümetin ortaya koyduğu baskıların protesto edilmesi’diyor. Ama Özel’in ifadelerini ‘Gezi Eylemleri’nin organizatörleri kabul etmiyor. Osman Kavala’nın fonladığı, desteklediği, organizasyonunu ortaya koyduğu, bazı sanatçıların rol model olarak ön plana çıktığı o eylemlere baktığımızda ‘Mesele ağaç değil, siz hala anlamadınız mı?’ dediler. Meselenin Mısır’daki gibi bir darbe olduğunu, yönetimi alaşağı etme oyunu olduğunu, meselenin Ukrayna’da olduğu gibi finans çevrelerinin, faiz lobilerinin yaptığı gibi ‘turuncu devrim’ olduğunu ifade ettiler. Zaman geçtikçe daha iyi görülecek ki ‘Gezi’ apaçık bir darbe girişimidir. Hiçbir şekilde toplantı ve gösteri yürüyüşleri olarak kabul edilemeyecektir. Tamamen kamu düzenini bertaraf etmek, cebir ve şiddet kullanmak üzere yaygın eylemleri Türkiye çapına yaymak üzere seçilmiş hükümeti alaşağı etme girişimidir.

O günden beri yargılamalar devam etti. Bağımsız ve tarafsız yargı kararını verdi. Şimdi soruyoruz Özgür Özel’e mahkemeler sizin lehinize karar verirse demokratik, adil yargı olacak. Sizin alehinize karar verince sarayın yargısı olacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.