enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Akşener Gelmeden Önce, Denizli’ye Mesajını Gönderdi

Akşener Gelmeden Önce, Denizli’ye Mesajını Gönderdi
25.05.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gerçekleştireceği miting öncesi Denizlililere mesaj gönderdi. Dünyanın 7 harikasından biri olan Pamukkale’ye sahip Denizli’nin önemine değinen Akşener, şehrin sorunlarından bahsederek İYİ Parti iktidarıyla Denizli’nin yıldızının yeniden parlayacağını söyledi.

”DENİZLİLİ ÇİFTÇİLERİMİZ YENİDEN ÜRETECEK”

Tarıma elverişli toprakları, tarihi, doğal dokusu ve tekstil üretiminde yüksek potansiyele sahip olmasına rağmen, Denizli’ye gereken önemin verilmediğini aktaran Akşener, “Denizli, hem tekstilde başı çeken illerden biri, hem de bereketli toprakları ve turizmiyle ülke ekonomisine katkı sağlayan en önemli şehirlerimizden biriydi. Başta buğday, arpa, mısır olmak üzere Türkiye’nin tahıl ambarı olması gereken Denizli’de çiftçimiz üretmeyi bıraktı. Teşvik vermek yerine mazot ve gübre fiyatlarıyla çiftçimizi toprağına küstüren iktidar, tahıl ithal etmeye başladı. Pamuğu Amerika’dan, buğdayı Rusya’dan alırken çiftçimizi işsiz, aşsız bıraktılar. Türkiye’nin her yerinde çiftçilerimizin derdi aynı. Söz veriyorum 24 Haziran’dan sonra Denizlili çiftçilerimiz de borçlarından kurtulacak, pancar kotası kalkacak ve yeniden üretmeye başlayacağız” dedi.

”TEKSTİLDE DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ”

Özelikle havlu ve bornoz üretiminde önemli bir merkez olan Denizli’nin pamuklu tekstilin başkenti olarak kabul edildiğini ifade eden Akşener, “Yapılan kazılarda bile tekstilin Denizli’de 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu görülmektedir. Halkın büyük bir kısmının çalıştığı tekstil sektörünün, AR-GE ve tasarım çalışmalarıyla uluslararası firmalarla rekabet edebilecek durumda olması için pamuk üreticisinin de tekstil kuruluşlarının da devlet tarafından teşvik edilmesi kaçınılmazdır. Denizli’nin tanıtılması ve pamuklu tekstil yatırımlarının çeşitlenmesi için atacağımız adımlarla, Denizli’yi dünya markası yapmaya kararlıyız.”

”ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Ülkeye vereceği katkının görmezden gelinmesi bir tarafa, Denizli’nin hak ettiği yatırımları alamadığını da aktaran Akşener, “2005 yılında ‘Yüzyılın altyapı projesi’ diye sundukları vaadin hala gerçekleşmediğini de Denizli gibi bir şehirde ulaşım master planının tamamlanmadığını da biliyorum. Ulaşım kolaylığı beraberinde yatırımı ve istihdamı getireceği için ulaşım sorunu çözülmüş bir Denizli’de katma değeri yüksek yatırımlar ve istihdam da beraberinde gelecektir. Denizlili hemşerilerim hiç merak etmesin, Denizli’nin nasıl bir potansiyele sahip olduğu İYİ Parti iktidarıyla görülecek.”

”PAMUKKALE’Yİ BİTİRDİLER”

Sözlerine Pamukkale çevresindeki esnafların sorunlarına değinerek son veren Akşener, “Geçtiğimiz yıllarda yerli ve yabancı binerce turistin akın ettiği Pamukkale’de giriş ücretlerini 40 TL yaptılar. Dünyanın 7 harikasından birine sahibiz ama onu görmek 40 TL. Üç çocuklu bir aile Pamukkale’yi görmek istese 200 TL vermek zorunda. Pamukkale çevresindeki esnaf kan ağlıyor. Senelerce ücretsiz olan Pamukkale ziyaretinin 40 TL yapılması hem turist sayısında ciddi azalmaya neden oldu hem de etrafındaki esnafları bitirdi. Doğal güzellikleri bile rant alanına çeviren bu anlayıştan kurtulacağız. Denizlili hemşerilerimin bu iktidara sandıkta hesap soracağından eminim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.