enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4255
EURO
34,4492
ALTIN
2.489,83
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
21°C

Bakan Eroğlu Denizli’nin Bal Markası için teklifte bulundu, Bakan Zeybekci ismini söyledi

Bakan Eroğlu Denizli’nin Bal Markası için teklifte bulundu, Bakan Zeybekci ismini söyledi
05.05.2018
A+
A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci DSİ Tesislerinin toplu açılış temel atma töreni için Denizli’ye geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeyvekci bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilecek tören öncesinde Denizli Valiliği’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıya Bakan Eroğlu ve Zeybekci’nin yanısıra Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, DSİ yöneticileri katıldı.

17 Tesis

Toplantıda ilk olarak söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,”Hıdırellez gününde sizlerle beraber olmak çok güzel. Bugün açılışlarımızı yapmak için buradayız. Denizlimiz hakikaten muhteşem bir il. Gerek sanayisi, gerek tarımı ile büyük bir ekonomiye sahip.Bugün buraya 17 tesisin temel atma töreni ve açılışı için geldik. Denizli’ye 17 tesis için 374 milyon TL yatırım ayırdık. Bakanlık olarak Denizli’de 16 Milyar TL yatırım sağladık.”dedi.

Denizli’nin Bal Markası Oluşacak

Bakan Eroğlu Orman Genel Müdürlüğü tarafından Denizli’ye kazandırılacak Bal Ormanı için toplantıda bir öneride bulundu. Eroğlu,””Arıcılar benden randevu istiyor, bende bizle alakası yok Tarım Bakanına gitsinler diyorum. Meğer bizden ormanları istiyorlarmış. Geldiler konuştuk. Arıcıları ormana sokmuyorlarmış. Hemen Orman Genel Müdürünü aradım. Niye sokmuyorsunuz? diye sorduğumda ‘efendim hayvanlar ormana giremez diye kanun var’ diye söyledi. Dedim, bundan sonra arılar ormana girecek. Ve ceza olarak bal ormanı kuracaksınız. Şu anda bal üretiminde dünyada ikinci sıraya yükseldik. Nereden nereye. Arıcılara biraz daha destek verilirse birinci sıraya yükseleceğiz diye söylediler. Denizli’de 10 bal ormanı var.Denizli’nin balları şifalıdır. Denizli’de bal üretimi açısından önemli olan Bal Ormanını oluşturuyoruz. Artık Denizli’nin kendi bal markasını oluşturmasını dileriz”dedi. Bakan Eroğlu’nun teklifi üzerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci oluşturulacak Denizli’nin bal markası için öneride bulundu. Bakan Zeybekci Denizli balının adı için ‘Merkezefendi Şifalı Balları’ adını önerdi.

İŞTE DENİZLİ’DE TEMEL ATMA TÖRENİ VE AÇILIŞI YAPILACAK TESİSLER

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.