enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3984
EURO
35,0370
ALTIN
2.322,52
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Açık
27°C

Başkan Filiz ‘İmar Barışı’ Düzenlemesini Değerlendirdi

Başkan Filiz ‘İmar Barışı’ Düzenlemesini Değerlendirdi
25.04.2018
A+
A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “imar barışı” olarak adlandırılan Kaçak yapıların durumuyla ilgili düzenleme hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Düzenlemenin çeşitli nedenlerden dolayı, bu affa ihtiyacı olan binaların  meşru hale gelmesi açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Başkan Filiz; Vatandaşımız binasını kendi rızasıyla imara ve iskana aykırılığını bildirdikten sonra belli bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak. Böylelikle vatandaşımız yüzde 3’lük harç yatırarak iskânına kavuşacak. Elde edilecek 45 milyarlık gelir de dönüşüme aktarılacak dedi.

 Milyonlarca vatandaşın sıkıntı yaşadığı imar ve iskân sorununun çözümünde sona yaklaşıldığını belirten Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

 Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin “Bir hafta içinde ‘imar barışı’ Meclis’e gelecek” müjdesi, tapusu olmayan vatandaşlarımızı sevindirdi. İmar Barışıyla devletle vatandaş arasında iskana aykırılıktan dolayı ortaya çıkan kavganın son bulması planlanıyor. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Gelecek düzenleme kesinlikle bir imar affı değil. Hazine arazisi üstüne yapılan kaçak yapılar kesinlikle kapsamda olmayacak. İskan sorunu olan, bahçesi, balkonu, otoparkı imara aykırılık içeren ve kat mülkiyeti problemi olan yapılar düzenleme kapsamına girecek. Elektrik, su, doğalgaz gibi tüm abonelikleri olmasına rağmen tapuda görünmeyen, özellikle binaların zemin altı katlarındaki daireler bu haktan yararlanacak.

Bu durumdaki yapılara “yapı kayıt belgesi” verilecek. Bu yapıların sahiplerine daire yapım maliyetinin yüzde 3’ü bedelle yapı kayıt belgesi verilecek. Arsa ve inşaat maliyetleri üzerinden yatırılacak yüzde 3 harç ise 100 metrekarelik bir daire için 1800 lira ile 2500 lira arasında bir maliyet hesabı var. Yaklaşık 15 milyon sorunlu binadan elde edilecek kaynak ise 45 milyar lirayı buluyor. Düzenlemeyle birlikte 45 milyar liralık bir kaynağın kentsel dönüşüm için oluşturulan özel bütçeye aktarılması planlanıyor. Bu kaynakla belediyelere yüzde 0 faizli 3 yıl sonra geri ödemeli kredi verileceğini belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.