enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5431
EURO
34,9157
ALTIN
2.429,23
BIST
9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Başkan Gülbay Aday Gösterilmeme Sürecini Anlattı.. İl Başkanı ve Biçer Karaca’yı İstifaya Davet Etti!

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında yeniden aday gösterilmemesi ve CHP Denizli İl Başkanlığı’nın CHP Buldan Örgütü’ne karşı aldığı tutum ve istifa sürecini Denizli Basınına değerlendirdi. Gülbay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba’yı istifaya davet etti.

Başkan Gülbay Aday Gösterilmeme Sürecini Anlattı.. İl Başkanı ve Biçer Karaca’yı İstifaya Davet Etti!
A+
A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayı olarak kendisinin yerine Hikmet Şenözen’i göstermesinin ardından ilk kez kameraların karşısına geçti ve aday gösterilmeme sürecini değerlendirdi. Sosyal Medyada yapmış olduğu paylaşım sonrası Mahir Akbaba’nın kendisi ile ile ilgili olarak televizyonda yaptığı açıklamaları gazetecilere barkovizyondan izleten Gülbay, Mahir Akbaba ve yönetimi’nin Buldan’da aday belirleme sürecinde tutumunu eleştirdi. CHP Buldan İlçe Örgütü’nün aday belirleme çalışmalarını sürdürürken Genel Merkez tarafından Buldan İlçe Örgütü’ne danışılmadan adayın açıklamasını doğru bulmadığı ifade eden Başkan Gülbay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba’yı istifaya davet etti. İki ismin istifa etmemesi durumunda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerekeni yapması gerektiğini söyledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Partisinin il yönetimi hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Gülbay, açıklamalarına Ankara’da gerçekleşen tren kazasında yaralananlara şifa, hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerini ileterek başladı.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İTTİHAT VE TERAKKİ PARTİSİ ÇIKIŞI DENİZLİ’NİN BULDAN İLÇESİNİN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLBAY PARTİSİNİN İL BAŞKANI VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ MUSTAFA GÜLBAY: “İTTİHAT VE TERAKKİ PARTİSİ’NİN BİRBİRİNİN AYAĞINI KAYDIRMA, BİRBİRİNİ YEME ANLAYIŞI BU PARTİNİN MEVCUT KADROLARININ ÇOĞUNLUĞUNA SİRAYET ETMİŞTİR” “6 OKU TERS ÇEVİRDİM ÇÜNKÜ 6 OK PARTİ OLİGARŞİSİNİ CHP’NİN TEMEL FELSEFESİNDEN KOPMUŞ İNSANLARIN ÜZERİNE YÖNELTTİK”

‘CHP’Yİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRMEDİĞİNİZ SÜRECE BAŞARILI OLAMAYIZ’

Aday olarak gösterilmemesinin ardından CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba’nın kendisi il ilgili iddialarına yanıt veren Gülbay, ‘Biz parti içerisinde olan meselelerin parti içinde kalmasını isteyen insanlarız. Ama ne yazık ki sayın il başkanımız Mahir Akbaba bir televizyona verdiği gerçek dışı beyanıyla bizi bunu basın önünde konuşmak durumunda bıraktı.’ diyen Gülbay, Akbaba’nın katıldığı programdaki görüntülerini basın mensupları ile paylaştı. Ardından söz alan başkan Gülbay,’ Ben bazı ortamlarda ben Cumhuriyet Halk Parti’li değilim demişim belli ortamlarda. Benim bunu söylediğim yerler ve söyleme şeklim bellidir. Ben bir Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ama CHP’nin ciddi anlamda teorik, ideolojik, örgütsel ve kadro sorunları var. Bunu da kendi içimizde tartışıyoruz. İl Başkanı Mahir Akbaba, ‘Yerel seçimlerde nasıl başarılı oluruz? niye başarılı olamıyoruz?’ konulu bir sohbet toplantımızın içerisinde söylenmiş cümleyi cımbızla çekerek, bağlamında kopararak böyle bir yaygara ortaya koydular. Ben orada söylediğim cümleyi aynen söylüyorum. ‘Ben cumhura halk diyen Cumhuriyet Halk Partililerden değilim’ dedim. Lütfen dikkat buyurun cümle aynen böyledir. Ben Halk Partiliyim dedim. Cümle budur. Burada halk partili diyenler bölümünü aldığınızda evet ben ‘Cumhuriyet Halk Partili değilim’ anlamı çıkar. Oysa cumhura halk demek, CHP’nin altı okunu yok saymak demektir. Cumhur ne Halktır ne ekseriyettir. Benim söylediğim teorik bir tespittir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni fabrika ayarlarına döndürmediğiniz sürece başarılı olamayız’ ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI AKBABA’YI İSTİFAYA DAVET ETTİ

Kendisinin ifadesinin çarptıldığı söyleyen Gülbay, CHP Denizli İl Başkanı Akbaba’ya’ eğer benim böyle söylediğime inanıyorlarsa bunu söyleyen kişiye yapılması gereken partiden ihraç etmektir niye ihraç etmediniz?’ diye sordu. ‘Beni ihraç etmiyorsanız konu başkadır. Eğer ben böyle bir şey dememişsem ve siz yanlış anlamış veya çarpıtmışsanız, ya da yalan söylüyorsanız, o zaman o makamı işgal etme gibi bir hakkınız olamaz. İstifa etmeniz gerekiyor. Bunu konuda eğer sayın il başkanımız istifa etmiyorsa, Sayın Genel Başkanımıza düşen de sayın il başkanımızı o makamdan almaktır’ diyerek Akbaba’yı istifaya çağırdı. ‘Bu konuların bu noktaya gelmesinin sebplerinden biri de değerli genel başkan yardımcımız Gülizar Biçer Karaca’dır. O dabu dedikoduların bir parçasıdır.’ dedi

” ‘BEN BİR DEVRİMCİYİM’ DEDİM BU BATMIŞ OLABİLİR”

‘Ben altı oku eleştirmiyorum. Altı oku anlamayanları eleştiriyorum diyen Başkan Gülbay, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba’ya mesaj attığını söyledi. ‘Kendisine söylentilerle ilgili mesaj attım. Evet ‘ben bir devrimciyim’ dedim. Bu batmış olabilir. Sağ-sol kavramları CHP’nin kuruluş felsefesinde yoktur’ dedim bu da batmış olabilir. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Atatürk’ün kurduğu CHP’de batıdan ithal sağ-sol kavramı yoktur. Benim söylediğimde bir yanlış yoktur’ ifadeleri kullandı.

‘BİRBİRİMİZİN ETİNİ YEMEKTEN VAZGEÇELİM’ DEDİ, GÜLİZAR BİÇER KARACA’YI İSTİFAYA DAVET ETTİ

Partiye kendince bir yol önerdiği belirten Başkan Gülbay, ‘Özümüze dönelim diyorum. Kulakları çınlasın Muğla Belediye Başkanımızın Osman Gürün’ün dediği gibi ‘Birbirimizin etini yemekten vazgeçelim’ diyorum vejeteryanlık öneriyorum. CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba görevinden istifa ederse, Gülizar Biçer Karaca aynı yolu izlerse, onlar bunu yapmaz ve genel başkanımız görevden alırsa Cumhuriyet Halk Partiliyim devam eder. Eğer onlar alınmıyorsa benim ihraç edilmem gerekir. Eğer ihraç edilmiyorsam ben istifa ediyorum’ diyerek hem il başkanı Akbaba’yı hem de CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’yı istifaya davet etti.

BAŞKA BİR PARTİDEN ADAY OLACAK MI?

Bu şartlarda başka bir partiden aday olarak seçime girip girmeyeceğinin sorusuna Gülbay, ‘Eğer bu süreçler gerçekleşmezse ve ben istifa etmek zorunda kalırsam, bir parti çatısı olur, bir platform olur. Biz mücadelemizi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için sürdüreceğiz. Önceliğimiz de Buldan’dır, Buldan’daki demokratik güçlerdir. Ülkemizin karanlığa gitmesine karşı duracak AK Partiki kardeşlerimle de, MHP’li, İyi Partili, DSP’li, BBP’li kardeşlerimizle de Buldan’ın geleceği için herkesle işbirliği yapacağız’ şeklinde cevap verdi.

‘BULDAN İLÇE ÖRGÜTÜ’NÜN İRADESİNİ YOKSAYDINIZ’

CHP Buldan ilçe örgütü’nün iradesinin İl Başkanlığı tarafından yoksayıldığını ifade eden Başkan Gülbay, istifa eden eski CHP Buldan İlçe Başkanı Özkan Beşenk’e söz verdi. Beşenk, ‘Daha çalışmalarımız devam ederken, saat iki buçukta il başkanını arıyorum. Başkanım Belediye Başkan adayımız belli mi diye soruyorum, ‘Hayır başkanım henüz belli değil, nasip’ diye yanıt veriyor. Ama saat 3 buçukta belediye başkan adayımızı basından öğreniyorum. Biz de arakadaşlarımızla beraber bunun ardından tepki olarak istifa ettik. Çünkü daha İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri devam ediyordu. Adayımız bu açıdan da erken açıklandı.’ diye konuştu.

Haber: Serkan ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.