enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0275
ALTIN
2.282,64
BIST
8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Başkan Subaşıoğlu Fransa’dan Duyurdu

Başkan Subaşıoğlu Fransa’dan Duyurdu
A+
A-

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde devam eden toplantılara katılıyor. Strasbourg’da gündemin yoğun olduğunu aktaran Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi’nin kendi faaliyetlerini sürdürmek için bütçe sıkıntısı yaşadığını söyledi. 

26-28 Mart tarihleri arasından düzenlenen ve 47 Avrupa ülkesinden 318 belediye başkanının bulunduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne Türkiye’yi temsilen katılan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, gündemin yoğun olduğu önemli toplantılardaki yerini alıyor. Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu toplantıların detaylarını aktardı. Başkan Subaşıoğlu, 47 ülkenin üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin kendi faaliyetlerini sürdürmek için bütçe sıkıntısı yaşadığı bilgisini verdi. Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin ve üye ülkelerin Avrupa Konseyi için ayrılan bütçede bir artırıma gidilmemesinin buna neden olduğunu söyleyen Başkan Subaşıoğlu, konseyin finansal krizle mücadele ettiğine dikkat çekti. Siyasi sorunlardan dolayı Rusya’nın konseye bütçe katkısını durduğunu, Türkiye’nin ise gönüllü olarak fazladan sağladığı katkıyı da geri çektiği detayını veren Başkan Subaşıoğlu, bu sebeplerle Avrupa Konseyi’nin faaliyetlerini finanse etmekte zorlandığını belirtti.

“BURADA GÜNDEM SON DERECE YOĞUN”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, açıklamalarında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde gündemin yoğun olduğunu söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılmak için Fransa’nın Strasbourg kentindeyim. Pazartesi günü başlayan konsey toplantıları Çarşamba akşamı sona eriyor. Pazartesi günü özellikle Avrupa halklar partisi grup toplantısına Türkiye’yi temsil eden belediye başkanları arasında yer aldım. Salı günü ise öncelikle cari işler komitesi toplantısına katıldık. Ardından da öğleden sonra genel kurula katıldım. Avrupa Kongresi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin gündemi son derece yoğun. Özellikle Avrupa Konseyi’nin kendisinin yaşamış olduğu finansal kriz en önemli konu olarak değerlendiriliyor” dedi.

“RAKAMLAR, KARŞILAŞTIRILAMAZ BİLE…”

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde önde gelen konulardan birinin de göçmenler olduğunu anlatan Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi ülkelerinin kabul ettiği göçmen sayısı ile Türkiye’nin kabul ettiği göçmen sayısının kıyaslanamayacağını ifade etti. Subaşıoğlu, “Yine en önemli konulardan biri de Avrupa’ya gelen göçmenlerle ilgili… Göçmenlerin entegrasyonu… Onlara sağlanan eğitim, sağlık ve sosyal imkânların değerlendirilmesi, göçmenlere karşı oluşan negatif düşüncenin ortadan kaldırılması ve benzeri konularda her ülke kendi kapsamında yaşamış olduğu tecrübeyi paylaşıyor. Avrupa Konseyi ülkelerinin kabul etmiş olduğu göçmen sayısı Türkiye ile kıyaslanabilecek sayıda değil. Onlar binlerle ifade ediyorlar. Oysaki biz 4 milyon Suriyeli’yi göçmen olarak ülkemizde barındırıyoruz. Daha sonra da Avrupa Konseyi’ndeki diğer önemli konulardan birisi de yanında kimsesi olmayan göçmen çocukların Avrupa Konseyi ülkelerinde entegrasyonu ile ilgili bir görüşme yapıldı. Bununla birlikte geçtiğimiz dönemde Avrupa Konseyi ülkelerinde özellikle San Marino, Letonya gibi ülkelerdeki demokrasi uygulamalarına ilişkin raporların konuşulması söz konusu oldu. Çarşamba günü de bölgeler odasında genel gündemlerle ilgili konular müzakere ediliyor” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin tamamlanmasının ardından Cuma günü yurda dönecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.