enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

“BU MEMLEKET BİZİM”

“BU MEMLEKET BİZİM”
03.06.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba büyük usta ve dünya şairi Nazım Hikmet Ran‘ın 55.ölüm yıl dönümünü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Akbaba açıklamasında “Bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Nazım Hikmet yaşamı eserleri ve duruşu ile bu toplum için her zaman ışık olmuştur. 3 Haziran 1963’te bedenen aramızdan ayrılan Nazım Hikmet duruşu, düşüncesi ve tam bağımsız Türkiye’ye olan inancı ile mücadelemizde yaşamaya devam etmektedir. Ölümünün üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen sevenleri onu asla unutmadı. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş dünya şairi nazım hikmet siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapishanede ya da sürgünde geçirmiş olmasına rağmen yılmamıştır“ dedi.

Akbaba “Kurmak istediği bağımsız ve özgür toplum mücadelesi ile tüm dünyanın taktirini kazanan Nazım Hikmet’in ömrü boyunca karşı durduğu zihniyetin bu gün ki temsilcisi konumunda bulunan AKP’nin halkımıza reva gördüğü zulmü 24 Haziran’da sonlandırarak büyük ustaya olan borcumuzu ödeyeceğiz. Nazımı anlamak bu iktidarın karşısında dimdik durmayı gerektirir. Mücadelemiz ve inancımızla büyük şair Nazım Hikmet ‘i ölümünün 55.yılında saygı ve özlem ile anıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.