enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Buldan İlçe Teşkilatı Belgelerle Konuştu

Buldan İlçe Teşkilatı Belgelerle Konuştu
01.11.2017
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Buldan ilçe teşkilatı bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde(DGC) bir basın açıklaması gerçekleştirdi. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk’ün;” Buldan 209 istafa olmamıştır. Sadece 9 istifa gerçekleşmiştir. Onlarda partiden daha önce ihraç edilen kişidir.” iddiasının üzerine MHP Buldan ilçe teşkilatından cevap geldi.  Buldan MHP eski İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul;”İstifalar belgeleri ile yanımızda, şimdi İl Başkanı’ndan gereğini yapmasını bekliyoruz”dedi.

Bugün DGC’de gerçekleştirilen basın toplantısına,Buldan MHP eski İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, Eski Buldan Belediye Başkanı Temel Başbuğ, Buldan Belediye Meclis Üyesi Murat Ermiş, MHP Buldan Kadın Kolları Başkanı Meliha Güney Doğulu, Buldan Belediye Meclis üyesi Ömer Canlıoğlu ve basın mensupları katıldı.

”Adı bile İYİ”

Toplantıda sorulara cevap veren MHP eski İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, İYİ Parti’ye katılacak mısınız? sorusuna;”Biz ülkemizi bayrağımızı seviyoruz. Bu ülkeye hizmet etmeyi görev bildik. Bu İYİ Parti mi olur, A parti mi olur bilinmez. Ama yapısı dokusu, ülkemiz ve insalarımızın menfaatine uygun olan yerde biz oluruz. Bizi İYİ Parti ile ilgili İYİ olacağını ümit ediyoruz. Ama gelen bir teklif yok”dedi.

Basın Toplantısı Buldan MHP eski İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul’un yaptığı bildiri ile başladı. Tuğrul;”24.10.2017 tarihinde istifa ettik. Ancak, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk asılsız ve mesnetsiz ifadelerle bizleri yalancılıkla suçladı. MHP’den ayrılmadık bizi ayırdılar. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. MHP içinde siyasete devam eden Ülkücü arkadaşları da saygıyla karşılıyorum. Buldan İlçe başkanlığı kapatıldı. Üç hilalli bayrağın yırtıldığı ifade edildiği. Bizim için üç hilalli bayrak namustur. Bayrağa el uzatanın elini kırarız” dedi

“İmzaların hepsi gerçek”

“Hukuk yolu açıldı” diyen Tuğrul, “İstifalar ile ile ilgili ifadeler bilgisizliktir. 200 istifayı önüme koysunlar istifa edeceğim dediği için buradayız. 209 imzanın 200’ünün sahte olduğunu söylüyor. Ya istifa etsin ya da sussun. İstifaların hepsi gerçektir. Üç hilalin altında istifa ettiğim söyleniyor. Peki 5 yıl daha görevde kalması için AKP Pamukkale Belediye Başkanına dua ederken mi istifa etmeliydim? İstifa dilekçeleri belediye Meclis üyeleri tarafından İl başkanlığı ve genel merkeze gönderildi. Tek tek aranarak istifa edip etmediği öğrenebilir. Bizim arkadaşlarımızdan imkanı ve zamanı olanlardan 170 kişi İlçe seçim kuruluna istifalarını verdi. 209 sayısı nettir. Bu rakamların üstüne 20 dilekçe daha geldi. Sözünü tutsun ve istifa etsin” dedi.

”Söylemleri kabul etmiyoruz”

Tuğrul’un basın açıklamasının ardından söz alan Eski Buldan Belediye Başkanı Temel Başbuğ;” Başkan bey yaptığı basın toplantısında Buldan’da 209 istifa ile ciddi ithamlarda bulundu. Bizim bu keskin söylemlerle camianın içinde yarın beraber olacağımız arkadaşlarla aramızın açılmasını istemeyiz. Ancak bu söylemleri kabul etmiyoruz.”dedi.

”İstişare ile karar aldık”

Bağbuğ’un ardından Buldan Belediye Meclis üyesi Murat Ermiş söz aldı. Ermiş;”Buldan MHP’nin kalesidir ve Denizli’nin en güçlü teşkilatı Buldan’dadır. Bunun sebebi biz Buldan’da bütün kararlarımızı istişare yaptıktan sonra alırız. Biz referandumda ‘Hayır’ ile karar aldığımızda 600 kişilik istişare grubumuzla istişare yaptık. İstifada da bunu uyguladık.Bir hususa değinmek isterim Buldan’da ilçe teşkilatımız görevden alındığında, farklı partilerde gidip gelmiş olan bir arkadaşı ilçe teşkilatı başkanlığına getirdiler. Bu arkadaş atandığı gün AKP belediyesinde göreve başladı. Orada çalışan bir ilçe başkanı ile biz görev yapamayız.”dedi.

”Bunu hak etmedik”

Toplantıda Buldan Kadın Kolları Başkanı Meliha Güney Doğulu da bir konuşma gerçekleştirdi. Doğulu;” Buldan’da seçim zamanı gece gündüz çalıştık. Hiç bir çıkar gözetmeden görevimizi yerine getirdik. Bunun karşılığı bu olmamalıydı. Alt tabakanın görüşlerine yer vermeden Ankara bize söz hakkı vermeden görevden alındık. Gittiğimiz yerlerde İl Başkanı Cafer Birtürk’te bulunuyordu. Birtürk’e ‘siz AKP’den bayrak sallayan biriydiniz, şimdi MHP’den mi koşturuyorsunuz’dediler. Bizde İl başkanını savunduk. Devlet beye de destek çıktı bize bu yapılmamalıydı. Buldan seçimlerde oyu düşmeyen ve genel merkezin üzerinde oy alan tek ilçedir”dedi.

”Genç yaşımda partiden ayrıldım”

Toplantıda son olarak Buldan Belediye Meclis Üyesi  Ömer Canlıoğlu konuştu.”24 Ekim’de bilindiği üzere istifa ettik. Ancak istifa etmek oldukça güç oldu. Benim yaşım genç ama yolun başında MHP’den ayrılmak olduça güç. İlçe teşkilatımızın kapatılmasından sonra İl Başkanı ve MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan bir ziyarette bulunmadı.Bunu kabul etmediğimizden dolayı istifa etme kararı aldık’dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.