enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5556
EURO
34,8951
ALTIN
2.430,18
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Çağlayan’a Zeybekci’den Sonra Erdoğan’dan Da Destek Geldi

Çağlayan’a Zeybekci’den Sonra Erdoğan’dan Da Destek Geldi
08.09.2017
A+
A-

Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan Amerika’da açılan ‘Rıza Sarraf Davasında” sanık olarak eklenmesini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’dens sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kazakistan’a yapılacak olan resmi ziyaret önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan Amerika’da açılan ‘Rıza Sarraf Davasında” sanık olarak eklenmesini değerlendirdi.

”Türkiye’ye karşı atılan bir adım”

Erdoğan;” Bu konu oldukça ilginç bir konu, hukuki bir mantık içerinde yorumlamak zaten mümkün değil. Bizim Eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adamı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Burada sayın Çağlayan’ın şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koymuş değiller.”dedi.

”Bu işin arkasından pis kokular geliyor”

Erdoğan;” Neymiş Çağlayan’ı İran’a yönelik yaptırımları delmiş, biz İran’a karşı bir yaptırım kararı almadık. Bizim İran’la hasas ikili ilişkilerimiz var. Doğalgaz ve petrolümüzün bir kısmızını oradan alıyoruz. Biz bunu ABD’ye de söyledik. Bu ekonomi işlerini yürütende ekonomi bakanı olduğuna göre, bakanda hükümetin adımını uygular. ABD bu konu gözden geçirmeli, bu işlerin arkasından pis kokular geliyor.”dedi.

”Bu ABD yönetiminin aczini gösterir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan;” Bu pis kokular Washington’da benim korumların karıştığı olaydan beri geliyor. Benim eşimin orada olmayan korumaları hakkında bile dava açılıyor. Bu ABD yönetiminin düşmüş olduğu acziyeti gösteriyor. Büyük devlet olabilirsin, adil devlet olmak başka birşey. Hukuk sistemi adil değilse bu sorunlar çıkar.”dedi.

Bakan Zeybekci’de Çağlayan’a destek vermişti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önceki dönem Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan’a destek vermişti. Zeybekci;“Sayın Bakan Çağlayan’ın Türkiye’nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmamıştır; bizim için aslolan Türkiye’nin çıkarlarıdır. Geri kalan başka ülkelerin çıkarlarına muhalefet etmiş olup olmaması bizim için pek dikkate alınacak mevzu değildir” ifadesini kullanırken, “Öncelikle bu ambargoların BM kararları çerçevesinde olup olmadığına da bakmak lazım ama bu iddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı hakkında başka bir ülkenin mahkemelerinin böyle bir iddiada bulunması birinci olarak ispatla mükelleftir, ikinci olarak da benim için mevzu bahis Türkiye’nin ve Türk milletinin çıkarlarıdır. Ben önce ona bakarım. Çok değerli bakanımızın da Türkiye’nin çıkarlarına aykırı bir hareketi herhalde hayatı boyunca hiç olmamıştır” yorumunu yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.