enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5050
EURO
34,8389
ALTIN
2.488,12
BIST
9.574,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C

Cahit Özkan’dan Türkiye’nin Misilleme Kararını Değerlendirdi

Cahit Özkan’dan Türkiye’nin Misilleme Kararını Değerlendirdi
09.10.2017
A+
A-

ABD, personel güvenliğini gerekçe göstererek Türkiye’den yapılan vize başvurularını tamamen durdurdu. Kararın ardından Türkiye’de misilleme yaparak karşı karar aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan; “Bütün terör örgütleriyle başarıyla mücadele eden, sınır ötesinde oynanan oyunları bozan, kendi ayakları üzerinde duran ve kendi göbek bağını kendi kesen bir Türkiye’yi istemiyorlar. Artık onların istedikleri gibi bir Türkiye yok. Daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye var.“ dedi.

ABD aldığı vize kararıyla ilgili yaptığı açıklamada her ne kadar personel güvenliğini gerekçe gösterse de işin arkasında başka nedenlerin olduğunu belirten Özkan; “ Bütün terör örgütleriyle başarıyla mücadele eden, sınır ötesinde oynanan oyunları bozan, kendi ayakları üzerinde duran ve kendi göbek bağını kendi kesen bir Türkiye’yi istemiyorlar.  Onlar istiyor ki, bölgemizde oynanan oyunları görmezden gelen, haksızlıklara susan bir Türkiye olsun. Onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken, kendi ajanları ülkemizde diledikleri gibi cirit atsın. Biz de buna mukabil hiçbir şey yapmayalım. Bize ne kadar haksızlık yapılırsa yapılsın, verilen sözler ne kadar çiğnenirse çiğnensin, sesimizi çıkarmayalım. Artık onların istedikleri gibi bir Türkiye yok. Daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye var.” İfadelerini kullandı.

Köprünün Altından Çok Sular Geçti

Artık eski Türkiye’nin olmadığını ifade eden Milletvekili Özkan; “Sözde dost ve müttefik bildiğimiz ülkeler, Türkiye ile ilişkilerini iki egemen devletin uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve mükellefiyetlerine ilişkin karşılıklılık ilkesine uygun bir ilişki kurmak yerine, müstemleke ülkeleri ile ya da doksanlı yıllardaki baskılarla yönetmek istedikleri Türkiye ile ilişki kurmaya çalışıyorlar. Oysaki köprünün altından çok sular geçti. Türkiye, dünyanın 16. ,  Avrupa’nın 5. en büyük ekonomisi haline geldi. Batı, artık doksanlı yılların mantığı ile ilişki kurmayı derhal bırakmalıdır. Ülkesinde ve bölgesinde güçlü Türkiye, kendi ulusal menfaatleri, uluslararası hukuktan kaynaklanan çıkarlarını bir egemen devlet nasıl koruması gerekiyorsa aynı anlayışla koruyabilme güç ve kudretine sahiptir. Vize işlemlerinin iptal edilmesi ile veya parmak göstermek suretiyle ülkemize istikamet ve rota belirleme dönemleri çok geride kalmıştır. Türkiye’nin, ülkesinde ve bölgesinde çıkarlarını korumak için gerekli güce ve kuvvete sahip olduğunu bütün dünya görecektir.” dedi.

Bir An Önce Bu Yanlıştan Dönmelidir

ABD’nin bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini belirten Özkan, Türkiye ile yol yürüyenin, dost olanın kazanacağını, Türkiye ile düşmanlık edenin ise karşılığını göreceğini ifade etti. Özkan açıklamalarına şöyle devam etti: “Tarihi geçmişimize baktığımızda bizimle dost olan, müttefik olan ülkeler her daim kazanmışlardır. Ancak düşmanlık yapanlar ise her daim karşılığını bulmuştur. Geçmişimizde olduğu gibi bundan sonra bu böyle olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.