enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3807
EURO
35,0595
ALTIN
2.326,54
BIST
9.116,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Çavuşoğlu’ndan Kaftancıoğlu’na destek

Çavuşoğlu’ndan Kaftancıoğlu’na destek
Chp
25.06.2020
A+
A-

2012’de attığı twetler nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, hakkında verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük cezası onandı. 23 Haziran günü açıklanan bu karara bir tepki de Denizli’den geldi. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, verilen kararın siyasi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Başarısı İstanbul seçimleri ile ortaya konan İstanbul il başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na  verilen bu ceza siyasetin yargıya açıkça müdahalesidir. Zaten cezanın onanmasının tam da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlunun zaferinin 1. Yıl dönümünde gerçekleşmesi bunun net bir kanıtıdır” diye konuştu.

AİHM’E KADAR GİDİLECEK

Çavuşoğlu, “Sürekli dillerinde sandıkta görüşürüz cümlesi dolaşan kişilerin son yerel seçimle beraber uğradıkları hezimeti hala sindiremedikleri yargı yoluyla korku salmaya çalıştıkları apaçık ortadadır. Verilen bu cezanın hiçbir hukuki yanı yoktur. Bu kararın Yargıtay’dan bozulacağına inancımız tamdır. Hiçbir gerekçe gösterilmeden, ayrıntıya girilmeden, bin tane usulsüzlük, bin tane kanunsuz gerekçesiz karar oluşturuldu. Yargıtay’ın bu kararı esastan bozacağına inanıyoruz. Oradan da bir şey çıkmaz ise AİHM’e kadar gidilecektir.  Kaftancıoğlu’nun cezalandırılmasının tek nedeni parti örgütü ile birlikte zafer kazanmış bir il başkanı olmasıdır. Kaftancıoğlu sadece siyasetten cezalandırılmak istenmektedir. Biz CHP olarak Kendilerinden olmayanı sindirmeye çalışma çabalarına asla boyun eğmeyeceğiz Denizli il yönetimi olarak Canan Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar arkasındayız ve biliyoruz ki ‘Her şey Yine Çok Güzel Olacak…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.