enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

CHP’de istifa gerginliği! Gökhan Deda disiplin kararını beklemeden istifasını açıkladı

CHP Merkezefendi Meclis Üyesi Gökhan Deda, disipline sevk edilmesinin ardından hakkındaki kararı beklemeden istifa etti. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Gökhan Deda’ya meclis üyeliğinden de istifa etmesi çağrısında bulundu.

CHP’de istifa gerginliği! Gökhan Deda disiplin kararını beklemeden istifasını açıkladı
Chp
06.01.2021
A+
A-

2019 seçimlerinde CHP’den Merkezefendi Belediye Meclis üyesi olarak seçilen ve geçtiğimiz günlerde disipline sevk edilen Dr. Gökhan Deda, hakkında verilecek olan disiplin kararını beklemeden partisinden istifa ettiğini açıkladı. Deda, bir dönem Denizli Tabip Odası Başkanlığı görevini de yürütmüş, parti tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kurulana sevk edilmişti.

Dün akşam saatlerinde istifa eden Deda, istifa hakkında görüşlerini “Ben gördüğüm yanlışları ortaya koymak ve bize oy veren insanların hakkını savunmak için oradayım. Ama gördüm ki, böyle bir hassasiyeti taşımak, bazı çevreler için sakıncalı ve gereksiz olarak değerlendirilmektedir. Haksız bir şekilde disipline sevkim gerçekleşince, bu şartlar altında görevimi yapamayacağımı anladım ve partimden istifa ettim. Mecliste, bağımsız üye olarak doğru bildiğim şekliyle, haksızlıkların karşısında durmaya ve doğruları savunmaya devam edeceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum ise Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Gökhan Deda’nın partiden istifasının ardında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum yazılı olarak yaptığı açıklamada “ Siyasal etik ve sorumluluk kavramı gereği Gökhan Deda’nın yalnız partimizden değil, Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifası gerekmektedir” dedi.

ÖRGÜT GELENEĞİNDEN VE KÜLTÜRÜNDEN UZAK BİR TUTUM SERGİLEDİ

CHP İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Gökhan Deda’nın adaylık ve seçilme süreciyle ilgili olarak, “Sayın Deda 2019 yerel seçimi aday belirleme sürecinde örgütümüzün Genel Merkezimize gönderdiği listede yer almamaktaydı. Kendisi Genel Merkezimizin tasarrufuyla Belediye Meclisi Aday listemize dahil oldu” dedi.

Başkan Horzum açıklamasının devamında;“Sayın Gökhan Deda, adaylık sürecinin tamamlanmasının ardından tüm genciyle, kadınıyla Cumhuriyet Halk Partimize gönül veren partililerimizin ve örgütümüzün büyük gayretleri sonucu Belediye Meclis üyeliği görevine seçilmiştir. Ne var ki Sayın Deda seçimden bugüne yapılan 17 Belediye Meclis toplantısının sekizine katılmamış, sabah 8.30 akşam 18.00 arası sabit mesaiye tabi olarak çalıştığından dolayı parti çalışmalarına iştirak edememiştir. Bununla birlikte, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve diğer Meclis Üyelerimizle ilgili olarak pek çok ortamda yakışıksız ithamlarda ve mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. Bu iddialar kendisine sorulduğunda da Belediye Meclis Toplantımızda kabul ettiğini beyan etmiştir.  Beyanı ile ilgili tutanakta mevcuttur. Kendisini bu durumla ilgili olarak defalarca ikaz etmemize rağmen partimizi ve Belediyemizi yıpratmayı sürdürmüştür. Hem çalışmalara katılmayacaksınız, hem örgüte gelmeyeceksiniz, hem de muhalefetin bile eleştiri yapacak husus bulamadığı bir durumda çıkıp dayanaksız bir şekilde, dedikodu tarzında konuşacaksınız, bunu kabul etmemiz mümkün değildir.  Bu noktada Sayın Deda’nın ekip ruhundan ve Türkiye’nin en köklü siyasal geleneklerine sahip olan Cumhuriyet Halk Partimizin kültüründen uzak bir tutum içinde bulunduğunu ifade etmek yerinde olacaktır”

KARAR GÜNÜNDEN BİR GÜN ÖNCE İSTİFA ETTİ

Tüm bu koşulların bir araya gelmesiyle, 27 Kasım 2020 tarihinde CHP Merkezefendi İlçe Yönetimi olarak oybirliği ile Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Gökhan Deda’nın partiden ihracı istemiyle tedbirli olarak Denizli İl Yönetim Kurulu’na başvuru yapıldığını; İl Yönetim Kurulu tarafından başvurunun değerlendirilmesi sonucu İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini belirten Başkan Ali Osman Horzum “Gökhan Deda, 6 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan Disiplin Kurulu’nun karar oturumundan bir gün önce, 5 Ocak 2021 tarihinde e-devlet üzerinden partimizden istifa etmiş; istifasının çıktısı ve dilekçesini CHP İlçe Başkanlığımıza sunmuştur. Ben disiplin boyutu devam eden bu olayın kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Karar, Disiplin Kurulumuzca verilecektir. Hepimiz partimizin işleyişine ve teamüllerine saygılı olarak Disiplin Kurulu’nun kararını beklemeliyiz. Arkadaşımızla ilgili olarak elimizde her türlü somut bilgi ve belge bulunmaktadır. Merak eden her partilimizle konu üzerine görüşmek için buyursun, gelsin. Kapımız tüm değerli partililerimize sonuna kadar, her daim açıktır” dedi.

ASLOLAN CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR

Siyasal etik ve sorumluluk kavramı gereği Gökhan Deda’nın yalnız partiden değil, Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifasının gerekli olduğunu ifade eden Başkan ali Osman Horzum, “Merkezefendi Belediyemiz son derece başarılı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hiç kimsenin bu başarıyı gölgeleyecek, sekteye uğratacak çalışmalarına müsaade etmemiz söz konusu dahi olamaz. Kişilerin ikbali, başarıyı getiren  bu uyumun önüne geçemez. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

MECLİSTE DURUM DEĞİŞTİ

Bu istifanın ardından  Merkezefendi Belediye Meclisi’nde siyasi partilerin temsili şu şekilde değişti.

12 CHP, 11 AK Parti, 9 İYİ Parti, 4 MHP, 1 Bağımsız Üye

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.