enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5692
EURO
34,7679
ALTIN
2.413,03
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
30°C

Gülizar Biçer Karaca’dan fezleke açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı. Karaca, meclise sunulan ve gerekçe olarak partisinin FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili hazırladığı broşürün gösterildiği fezleke ile ilgili tepkisini “Mücadele gücünü, cesaretini, kararlı duruşunu Kuvâ-yi Milliye’den alan bizler hodri meydan diyoruz” sözleri ile dile getirdi.

Gülizar Biçer Karaca’dan fezleke açıklaması
Chp
18.04.2021
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın da aralarında yer aldığı 8 yönetici hakkında hazırlanan fezlekeler TBMM’ye gönderildi. Fezlekelere dayanak olarak FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının araştırılması için hazırlanan broşür gösterildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve 5 MYK üyesinin de aralarında yer aldığı CHP’lilere ait TBMM’ye sunulan fezleke ve dokunulmazlık dosyalarının içeriği ortaya çıktı. Fezlekede, CHP’nin bastırıp dağıttığı ‘21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı’ broşüre yer verilirken, CHP’li milletvekillerine, Cumhurbaşkanı’na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, iftira, hakaret suçlamaları yöneltildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yanı sıra eski ve yeni yöneticilerinin de yer aldığı isimler hakkında TBMM Başkanlığı’na sunulan fezlekelerde, partinin bastırarak dağıttığı “21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” adlı broşüre yer verildi. İlgili broşürde; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP’li Cemil Çiçek, Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu’ya hakaret teşkil eden görsel ve ifadelerin yer aldığı belirtildi.

CHP’lilere, broşürle ilgili Cumhurbaşkanı’na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, iftira, hakaret suçlamalarının yöneltildiği fezlekede, suça ilişkin cezai sorumluluğun Siyasi Partiler Kanunu ve CHP Tüzüğü uyarınca Genel Başkan ile Merkez Yönetim Kuruluna ait olduğu vurgulandı.

‘KARİKATÜR VE FOTOĞRAF DAYANAKLARI’

Fezlekede; broşürün anlatımının Kılıçdaroğlu tarafından yapılmış gibi hazırlandığı kaydedilerek, içeriğinde yer alan Kılıçdaroğlu’nun resmedildiği karikatürler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile FETÖ Elebaşısı Fetullah Gülen’in birlikte çekilmiş eski tarihli fotoğrafları da suçlamaya dayanak gösterildi.

KARACA’DAN NET TAVIR “HODRİ MEYDAN”

Fezleke ile ilgili olarak bir paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Fezlekem meclise gelmiş. Dokunulmazlığım kaldırılacak ve yargılanacakmışım. SUÇ: Fetö nün siyasi ayağı broşürümüz. Mücadele gücünü, cesaretini, kararlı duruşunu Kuvâ-yi Milliye alan bizler diyoruz ki: HODRİ MEYDAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.