enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5836
EURO
34,8316
ALTIN
2.411,21
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

Kılıçdaroğlu o iş insanının ismini vererek adaylık için nabız mı yokladı?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de gerçekleştirdiği konuşmasında dikkat çeken nabız yoklaması yaptı. Kulislerde önümüzdeki seçimlerde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulan Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği(DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel ismi Kılıçdaroğlu tarafından zikredildi. Ancak konuşmanın bütününden bağımsız araya sıkıştırılan bu vurgunun vatandaşta ve CHP tabanında bir karşılığı olacak mı merak konusu?

Kılıçdaroğlu o iş insanının ismini vererek adaylık için nabız mı yokladı?
24.02.2022
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi programa katılmak için Denizli’deydi. Kılıçdaroğlu, şehit ailesine ziyaret, esnaf ziyaretinin ardından Merkezefendi Kongre Merkezi’nde  kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile buluştu. Burada bir konuşma gerçekleştiren CHP lideri, Ukrayna-Rusya gündeminden dolayı programını yarıda keserek Ankara’ya döndü. Kılıçdaroğlu’nun Denizli’den ayrılmasının ardından yaptığı konuşmanın ne mesajlar içerdiği düşünülmeye başlandı.

DİKKAT ÇEKEN ŞENEL VURGUSU

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Ukrayna-Rusya gündemini değerlendirerek başladı. Türkiye için bu durumun büyük tehdit yarattığını vurguladı. CHP Lideri ardından konuyu Denizli’ye getirdi. Kılıçdaroğlu, Denizli’nin ülke ekonomisine ihracat ve üretim ile yaptığı katkıdan bahsederken konuyu bir anda DESİAD Başkanı İbrahim Şenel’in sözlerine getirdi. Kılıçdaroğlu’nun, İbrahim Şenel’e konuşmasını bağladığı bölüm şu şekilde; “Denizli’yi sizler iyi biliyorsunuz. Onun için sizlere çözümleri anlatacağım. Türkiye nasıl düzlüğe çıkar. Denizli kendi iç dinamikleri ile büyüyen bir kentimiz. 140’ın üzerinde ihracat yapan bir kentimiz. Tarımı, sanayi, turizmi her şeyi mükemmel.  Köklü bir derin bir var. O tarihin öngördüğü turizm var mı? Hayır. Onun için açık ve net söylüyorum kentte turizmin hareketlenmesi için turizmin ne olduğunu bilen bir belediye başkanı olması lazım. İnşallah o günlerde gelecek. Denizli turizm alanında büyüyecek. Denizli’yi bütün dünyaya anlatmamız lazım. Anadolu’nun 500 büyük firması belirlendi. Denizli’de 23 firma bu listede. Sanayici İbrahim Şenel o toplantıda konuşma yapıyor. Diyor ki;“Bu coğrafya endüstri devrimini kaçırdı. Şuanda müthiş bir teknolojijk devinim söz konusu. Bir oyun şirketinin 60 milyar dolara alınması. Geleceğin nereye gittiği açısından çok mühim. Denizli’deki firmalarımızın bu dünyada doğru konumlanması lazım.” Bu sanayici arkadaşımız gerçeği görüyor.”

NABIZ MI YOKLADI?

Kılıçdaroğlu’nun, İbrahim Şenel vurgusunun bir kamuoyu araştırması olduğu yorumları yapıldı. Kulislerde, İbrahim Şenel’in CHP’nin yeni büyükşehir belediye başkan adayı olacağı konuşulurken bu vurgunun gerçekleşmesi söylentileri güçlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun kulislerde konuşulan bu ismi zikretmesinin nabız ölçmek için yaptığı değerlendiriliyor. İş dünyasında önemli bir konuma sahip olan Şenel’in halkta ve CHP tabanında bir karşılığı var mı? Merak konusu oldu

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.