enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Teoman Sancar’dan TBMM Adalet Komisyonu’nda çoklu baro sistemi hakkında dikkat çekici konuşma

Teoman Sancar’dan TBMM Adalet Komisyonu’nda çoklu baro sistemi hakkında dikkat çekici konuşma
Chp
05.07.2020
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, çoklu baro teklifi hakkında TBMM Adalet Komisyonu’nda dikkat çeken bir konuşma yaptı. Sancar’ın konuşmasında 4 gündür kalabalık bir ortamda virüs riski taşıyarak yapılan görüşmeleri sert eleştirirken, AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan’ın barolara ilişkin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını dair kanıtlar sundu.

Türkiye’de baro başkanlarının Ankara’ya yürümesi, eylemlerde bulunması gibi sonuçlar doğuran çoklu baro sistemi Türkiye Millet Meclisi Adalet Komisyonu’nda 4 gün boyunca görüşüldü. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın 4. günde komisyonda yaptığı konuşma ile dikkat çekti.

Sancar komisyonda yaptığı konuşmaya virüs tehlikesine işaret ederek” Yaklaşık 4 gündür sabah 4’e kadar bu kadar kalabalık bir ortamda, birlikte ve temas halinde koşturuyoruz. Aynı anda da bugün AK Parti Genel Başkanı;”Asker uğurlamalarında 10 kişi dahi olsa valilere toplayın gidin talimatı verdim”diyor. 10 kişinin bir araya gelemediği yerde burada milletvekili, personeli ile hayatımızı riske atacak kadar kendimizi geçtik buradan gittiğimizde çoluğumuzu çocuğumuz riske atacak kadar bu madde hangi vatanı, hangi memleketi, hangi maneviyatı ilgilendiyor? Buradan gittikten sonra herhangi milletvekili veya personel çoluğuna çocuğuna korona bulaştırırsa sizlere hakkımı helal etmiyorum.”dedi.

BARO BAŞKANININ ÖNEMİ

Baro başkanının önemine değinen Sancar;”Keşke sabah 4’e kadar koronayı, İstanbul’da beklenen depremi, erozyonları, iş kazalarını konuşsaydık da bu memlekete, bu yetime, bu öksüze bir fayda sağlasaydık. Ama maalesef yine ben yaptım oldu zihniyetindesiniz. Burada milletvekillerimizin çoğu avukat kökenli. Siz burada ne yaptığınızın, baro başkanlarını ne duruma soktuğunuzun farkında mısınız? Denizli’de il protokolünde 500’e yakın kişi var. Bunlar arasında baro başkanı kaçıncı sırada biliyor musunuz? O kapıda tekmelettirdiğiniz, içeriye sokmadığınız, güneşte gaz sıktığınız baro başkanları protokol listesinde beşinci sırada. Yani adli yargı mensupları ile aynı derecede. Siz bu derecedeki makamı Cumhuriyet tarihine geçecek şekilde rezil ettiniz.”ifadelerini kullandı.

CAHİT ÖZKAN’IN AÇIKLAMASINA YALANLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan basına yansıyan baro başkanlarından görüş aldıklarına dair açıklamasını yalanlayan Sancar” Cahit Özkan dün bir konuşma yapmış, dünden beri beni arıyorlar. Barolar diyorki;”80 baronun 80’i de bu işe karşı”, Cahit Özkan diyor ki;”Tabii ki Türkiye’deki bütün baroları dinleyeceğiz. Aralarından 80 baronun mutabakatla seçtiği 30 baro başkanı meclise geldi diyor. Biz onları dinledik. 30 baro başkanının ziyareti paketin olgunlaşmasında büyük katkılar sağladı. 30 baro gelmesiydi bu paket eksik kalırdı. Paketin altını önemle onlar çizdi”diyor. Denizli Baro Başkanı ne diyor ki Cahit Özkan’a;”Doğruyu söyleyin. Biz geldik ve bu tasarıyı çekin dedik. Bir taslak vermedik. Siz henüz bu metin bile önümüzde yok dediniz. Ne desteği, ne önerisi?”diyor.Baro başkanı senin hemşerin. 4 gündür 40 derece sıcakta susuz oturuyor. Gidecek tuvalet bulamıyor. Madem hemşerini çok seviyordun. 4 gündür neden gelmedin kapının önüne? Artık ben yaptım olduculuğunuzdan vazgeçin. Pazartesi burada baro çoklu olsa ne olur? Tekli olsa ne olur? Siz bu memlekette hukuku inalılır, güvenilir hale getirecek çalışmalar yapın. Bırakın avukatları. Hiç bir avukatın adaleti engellemek için bir şey yaptığını duydunuz mu? Baro başkanından davacı olan birini gördünüz mü? Sayın Cumhurbaşkanı asker uğurlamalarını dağıtmadan önce bu taslağı dağıtsın. Avukatlardan özür dilesin. Toplansın bütün avukatlar kendi haklarını anlatsınlar. Çoklu mu, tekli mi, 5’li mi olacağına kendileri karar versinler. Ama şunu da anlıyorum. Sabahın 4’üne kadar bu panik, endişe varsa yolcudur abbas bağlasan durmaz. Sizlere hayırlı yolculuklar.”şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.