enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5463
EURO
34,8430
ALTIN
2.435,06
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

CHP’de Liste Gerginliği

CHP’de Liste Gerginliği
22.05.2018
A+
A-

24 Haziran seçimleri öncesi dün 17:00 itibari ile milletvekili adayları resmen belirlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilk olarak belirlenen listede 5. sırada bulunan İlhan Özcan ile 6. sırada bulunan Özgür Savaş Bayar’ın YSK’ya verilen resmi listede yer değiştirmesi tartışmalara neden oldu.

CHP’nin Denizli Milletvekili adaylarının belirlendiği 20 Mayıs Pazar günü, 8 kişilik liste sırasıyla Gülizar Biçer Karaca, Kazım Arslan, Teoman Sancar,Ünal Karaosmanoğlu,İlhan Özcan,Özgür Savaş Bayar,Şeniz Doğan ve Bilgehan Burgul’dan oluştu. Ancak YSK’ya gönderilen listede 5. sırada bulunan İlhan Özcan ile 6. sırada bulunan Özgür Savaş Bayar’ın yer değiştirdiği görüldü.

”Listeden Çıkarsalar Tepki Vermezdik”

Milletvekili aday listesinde 5. sırada olan CHP’nin önemli isimlerinden İlhan Özcan’ın 6. sıraya kaydırılıp 6. sıra adayı partinin genç kurmaylarından Özgür Savaş Bayar’ın 6. sıradan 5. sıraya getirilmesi Acıpayam örgütünde tepkilere neden oldu.

Sıralamanın son dakikada değişmesine tepki gösteren ilçe örgütünden bazı partililer”İlhan Özcan’ın 5. sıradan açıklanmasının ardından 6. sıraya düşürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Konunun partimizi temsili noktasında hiç bir eksiği olmayan Özgür Savaş Bayar ile bir alakası yok. İlhan Özcan 5. sırada açıklandıktan sonra listeden çıksa tepki koymazdık. Ancak sıra düşürme durumunu kabul edemeyiz. PM’de alınan karar parti içi duruşumuza yakışmıyor.” yorumunda bulundular.

Karaca,”Yazım hatası var,büyütülmemeli”

Konu ile ilgili partililerle konuşan Gülizar Biçer Karaca’nın liste bir yazım hatası olduğunu ve konunun büyütülmemesi gerektiğini söylediği parti kulislerinden edinilen bilgiler arasında. CHP’de ön seçim olmadan yapılan aday belirlemesinde yaşanan kırılmalar sonrası Adil Demir’in de bir daha ön seçim yapılmayan hiç bir noktaya aday olmayacağını yakın çevresi ile paylaştığı, Prof. Dr. Gökhan Önem’in listede olmamasının partide tepki çektiği edinilen bilgiler arasında.

Özcan,” Biraz sakin olalım ve sahaya inip, canla başla ülkemizin kurtuluşu için çalışalım”

Gülizar Biçer Karaca’nın ardından listede 5. sıradan, 6. sıraya gerileyen CHP Milletvekili Adayı İlhan Özcan sosyal medyadan bir paylaşımda bulunarak,”Değerli CHP’li dostlar, şuanda milletvekili tartışmaları sadece RTE’nin amacına hizmet eder. Bu listeyi sıkıntılı bulan arkadaşlar, şunu aklamızdan çıkarmamalıyız. Muharrem İnce gibi ‘Savaşçı’ bir Atatürkçü’yü Cumhurbaşkanı adayımız olarak belirleyen de bu yönetimdir. Lütfen şimdi biraz sakin olalım ve sahaya inip, canla başla ülkemizin kurtuluşu için çalışalım. Yeniden doğuş, 24 Haziran akşamıdır”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.