enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

CHP’de Seçim Heyecanı (YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU)

CHP’de Seçim Heyecanı (YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU)
30.12.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Parti Denizli İl Başkanlığı olağan genel kurulu bugün gerçekleştiriliyor. İl Başkanlığı için bugün EGS Park’ta gerçekleştirilen kongrede Ali Rıza Ertemur, Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Azmi Ermiş yarışacak. Kongreden son dakika gelişmelerini denizlidedahaber.com’dan takip edebilirsiniz.

SAYFAYI YENİLEYİN…

CHP Denizli İl Başkanlığı için bugün EGS Park’taki kongrede; Geçmiş dönem CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, geçmiş dönem İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Eski Başkanı Azmi Ermiş yarışacak.

EGS Parktaki kongreye CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Merkezefendi İlçe Başkannı Tolga Varlıker, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ve partililer katıldı.

CHP İl Başkanlığı Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

”Kazanan CHP Olsun”

Kongrede ilk sözü 2 yıl boyunca CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Teoman Sancar aldı. Sancar;Bugünkü kongremizde biliyorum ki Denizli’deki iktidar isteğimiz buradan ateşlenecektir. Bu şölenimizde, bu heyacanımızda bugün Denizli’de belediyelerin kazanıldığı günü ilanı olsun. Bu vesile ile bugün burada aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Biz Denizli’de sosyal demokrat yönetime hazırlanıyoruz.Bugün buradan hangi aday çıkarsa çıksın kazan CHP olsun. ”dedi.

Sancar;”2 yıllık süreçte Denizli il başkanlığı onurunu bana yaşattınız. Göreve geldiğimiz günden itibaren 1923’te kurulan Atatürk devrimleri üzerine kurulan bu parti ile bu yolumuzdan hiç vazgeçmedik. Görevimiz süresince kendi ilçe binalarımız olsun ilçelerimizdeki sorunların peşinden koştuk. Her ay ilçe başkanlarımızla bir araya gelerek durumu değerlendirdik. Ben Buradan ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum, ilçede karşılarında kim olursa olsun doğrunun peşinden gittikleri için”dedi.

Kongrede Başkan Sancar’ın konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu, akışa geçildi. CHP Kongresi’nde Divan Başkanlığına CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır seçildi.

Blok Liste Kabul Edildi

CHP İl Başkanlığı Kongresinde, seçimin çarşaf liste yerine blok liste ile yapılması için 120 delege önerge verdi. Önergeye ilişkin lehte ve alehte söz alan delegelerin konuşmalarının ardından,oy çokluğu ile blok liste kabul edildi.

Hukuk camiasının duayeni Aziz Behçet Çomakoğlu’da CHP Kongresine katıldı.

CHP İl Başkanlığı Kongresi’nde şuanda yönetim listelerinde değişiklikler yapılıyor.

CHP İl Başkanı Adayı Azmi Ermiş kürsüde!

Ermiş konuşmasında;”Ben bu Cumhuriyet’in ekmeğini çok yedim ben, çünkü yoksul bir ailenin çocuğuydum ben yatılı okullarda okudum. Öğretmen olduktan sonra bilimin ışını yaya bilmek için dağ köylerine koşturdum yapabildiğimce, ama Afyon’a geldiğimde haşhaş ekemezsiniz diyen Amerikalılarla karşılaştım onları köylülerle protesto ettim. O günlerdeki olaylardan sonra kör oldum kör! Ama körlük benim inancımı durduramadı, engel olamadı olamayacakta. İlk olarak 1983 yılında girdiğim CHP Gençlik Kollarına girdiğimden bu güne mücadelimi sürdürdüm. Şimdide İl Başkanı olarak görev yapmak istiyorum”dedi.

Azmi Ermiş’ten sonra kürsüye çıkan bir diğer il başkanı adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu;”Bizler mücadele ede ede, şahsi ikballerini değil memleket sevdası ile hareket eden gençlerin yanlarında olmak, onlara rehber olmak için geldik. Sayın Azmi Başkanımada teşşekür ederim çok güzel noktalara dokundu ancak bir kısmına katılmıyorum. Bizler bu işe çıkarken,ne cebimizdeki paraya ne de başka bir şeye güvenerek yola çıktık. Bu salonda bulunan ya da bulunmayan devrimci dostlarımıza güvenerek yola çıktık.”dedi.

Çavuşoğlu sözlerini;”2019’a giderken tamamınızın parti hizmetkarı olacağına inancım tam. Aslında söylenecek çok söz var. Herkes sözde değil, özde elini taşın altına koyarsa belediyelerin kazanılacağına da inancım tam. Biz siyasetin sokakta yapılacağına inanırız, biz sokakları siyasette yaptık, Denizli Valisi AKP İl Başkanı ile boy boy fotoğraf verirken, biz siyaseti Gezi Parkı direnişinde, biz siyaseti ilçelerde 10 kişi bile olsa otobüs üstüne çıkarak miting yaparak yaptık.

Ben seçildiğimde 7 katlı binada duvarlar arasında siyaset yapmayacağım ellerimde pankartlar 18 adanın işgaline karşı koyacağım”diye tamamladı.

Kongrede son olarak Geçmiş Dönem CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur söz aldı.

Ertemur;”Gece gündüz çalışan sevgili kadınlarımız merhaba! Kar demeden kış demeden, paran var mı yok mu sorulmadan, hadi sen il başkanısın, ilçe başkanısın, yöneticisin diye yollara düşen parti emekçilerim merhaba. Bizi temsil eden milletvekillerim merhaba. Belediye başkanlarım merhaba. Büyükşehirde rant yolsuzluklarına karşı duran belediye meclis üyelerim, Pamukkale ve Merkezefendi meclis üyeleri ve sevgili CHP’liler merhaba Bu güzel sıcak salonda kongre yapmamız için ta Ankara’dan gelen sayın genel sekreterime merhaba diyorum”diyerek sözlerine başladı.

Ertemur;”Bütün konuşmacılar Türkiye’nin içinde bulunduğu AKP’nin 2002 yılından beri bizlere yaşattıkları anlattılar. Ben bunlardan söz etmeyeceğim ben AKP’nin ülkemizdeki yalan talanından bahsetmeyeceğim, ekonomiyi ne hale getirdiğinden bahsetmeyeceğim.

Ben bugün bizden bahsetmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz ki o umutla beklediğimiz 2019’u aşmalıyız. Nasıl bir yol haritası çizmeliyiz ki, bu kapıdan kolla kolla çıkmayı becereceğiz. 1919 ve 2019 tarih öyle bir tekerrür ediyor ki insan duygulanıyor. 19 Mayıs’ta nasıl başardılarsa, nasıl inandılarsa Mustafa Kemalleri’ne işte bizde bugün öyle bir mesaj vereceğiz ki Türkiye’ye Denizli’ye görecekler. Yapacağımız çok iş var, kendimizi sorgulayacağız, doğruyu bulmaya çalışacağız. Eğer biz geçmişten ders çıkarmaz , önümüzdeki hedeflere bilinçsiz hareketlerle yürürsek başarılı olamayız. 2019 çok önemli, hepimiz içinde bulunduğumuz durumu biliyoruz. CHP’ye gönül vermiş insanlar, Mustafa Kemal’in Askerleri gerçek anlamda görevimizi yapabiliyor muyuz onu sormalıyız”dedi.

Ertemur;”Biz hepimiz her zaman sahada olacağız. Bülent kardeşimle birbirimize dedik ki, biz asla birbirimiz kırarak örsleyerek bu yola çıkmayalım. Bu birlikte bir yürüyüş, bu yürüyüş hiç bir zaman bitmesin. Bu salondan kim çıkarsa çıksın ben ve 24 arkadaşım seçilenin yanında olacağımıza söz veriyorum. Eğer bize yetki verilirse diğer arkadaşlarımında bizlerle olacağına inanıyorum. 2019’a giderken güzel yavrularımıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz ya. Bunun için çalışalım. Hani diyoruz ya bu bayrağı belediye dikeceğiz diyoruz ya. Size söz veriyorum Denizli Büyükşehir makamına hepinizi oturtacağım. Bizler 1919 ruhu ile yola çıkarsak, bizde aynı şekilde başarabiliriz”diye sözlerini noktaladı.

YENİ BAŞKAN ERTEMUR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün gerçekleştirilen olağan Denizli İl Başkanlığı kongresi sona erdi. CHP Denizli’nin yeni il başkanı Ali Rıza Ertemur oldu.

Bugün EGS kongre merkezinde gerçekleştirilen seçime geçmiş dönem CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, geçmiş dönem CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Altı Nokta Körler Derneği eski başkanı Azmi Ermiş aday olarak yarıştı.

3 adayla gidelen seçimde Ali Rıza Ertemur 303 oy ile CHP’nin yeni İl Başkanı oldu. Diğer adaylardan Bülent Nuri Çavuşoğlu 267, Azmi Ermiş ise 16 oy aldı.

Sona eren il kongresinin ardından CHP Denizli yeni başkanını belirlemiş oldu.  CHP Denizli  2019 seçimlerine Ertemur Başkanlığında hazırlanacak.

Bugün EGS kongre merkezinde gerçekleştirilen seçime geçmiş dönem CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, geçmiş dönem CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Altı Nokta Körler Derneği eski başkanı Azmi Ermiş aday olarak yarıştı.

3 adayla gidelen seçimde Ali Rıza Ertemur 303 oy ile CHP’nin yeni İl Başkanı oldu. Diğer adaylardan Bülent Nuri Çavuşoğlu 267, Azmi Ermiş ise 16 oy aldı.

Sona eren il kongresinin ardından CHP Denizli yeni başkanını belirlemiş oldu.  CHP Denizli  2019 seçimlerine Ertemur Başkanlığında hazırlanacak.

Birlik İçinde Çalışacağız

Ali Rıza Ertemur  yaptığı açıklamada “Denizli’de örgütlerimizin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliği hep beraber sağlayacağız. Sadece Büyükşehir Belediyesi’ni değil tüm belediyeleri alarak Denizli’de özlenen sosyal demokrat  belediyecilik anlayışını hakim kılacağız. Peki bu yeterli olur mu? Tabi ki olmaz. Aldığımız belediyelerin halk için hizmet üretmesi iktidar yürüyüşünün sadece bir ayağı. 8’e yükselecek Denizli Milletvekili sayısının en az 5’ini alarak Türkiye’de yeniden inşaa edilecek özgürlükçü ve demokratik Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına maksimum katkıyı sunmak zorundayız” dedi.

Yaşanacak Bir Denizli istedikleri için, güçlü bir örgüt kurarak Cumhuriyet Halk Partililerin hedefe kenetlenmesi için göreve talip olduklarını belirten Ertemur “Tüm egolarımızdan sıyrılarak, partimize ve milletimize hizmet etmek için çıktığımız bu yolda, tek hedefimiz CHP’de özlenen birlik ve beraberliği sağlayıp, hakettiğimiz iktidarı sağlamaktır. Bu amaç uğruna gerekirse uyumadan,  dinlenmeden, ara vermeden saygıyla ve sevgiyle, el ele, omuz omuza, birlik içinde çalışacağız. Gün birleşme günü, gün bütünleşme günüdür” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.