enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

CHP’den Adalet Kurultayı

CHP’den Adalet Kurultayı
31.07.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi 26-30 tarihlerinde Çanakkale’de ”Adalet Kurultayı” yapılacağını açıkladı. CHP sözcüsü Bülent Tezcan;”Adalet ile ilgili düşüncesi olan herkesi davet ediyorum”dedi.

Bülent Tezcan basın açıklaması

Bülent Tezcan

CHP ‘Adalet Kurultay’ı yapma kararı aldı

CHP ‘Adalet Yürüyüşü’nün ardından 26-30 Ağustos tarihleri arasında ‘Adelet Kurultay’ı yapacağını CHP sözcüsü Bülent Tezcan’ın yaptığı basın açıklaması ile duyurdu. Kurultayda parti simgesi ve bayrakları olmayacağını belirten Tezcan;”Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı bir kurultay talebi geldi Türkiye’den. Bütün adaletsizliklerin tartışılacağı bir kurultaya ihtiyaç var dendi ve o nedenle, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de 5 günlük bir adalet kurultay yapacağız”dedi.

Tezcan;”Neden Kurultay? Çünkü Tarih Boyunca Türk Milleti Devlet Sorunlarını Böyle Çözdü”

CHP sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarına neden kurultay yaptıklarını açıklayarak devam etti. Tezcan;”Bu kurultayda, toplumun her kesimi bütün boyutlarıyla Türkiye’de yaşanan adaletsizlikleri ve çıkış yolllarını konuşacak. Peki neden kurultay? Çünkü, tarihimizde atalarımız bütün büyük devlet meselelerini ve toplumsal sorunları kurultayla çözmüşler. Halk ve millet olarak bir araya gelmişler ve meseleleri çözmüşler. Adalet gibi temel bir mesele ancak ve ancak tarihi birikimimize uygun olarak adalet kurultayıyla mümkün olabilir dendi ve bizim tarafımızdan bunun uygulanması zaruri olarak görüldü””dedi.

Kurultay Çanakkale’de Yapılacak

Bülent Tezcan kurultayın neden Çanakkale’de yapılacağını açıkladı. Tezcan;”İlk defa, hiçbir etnik ayrım gözetmeden ulusal kurtuluş savaşından önce bu miletin emperyalist işgale karşı koyun koyuna savaştığı yerdir Çanakkale. Ulus bilincinin ilk tohumlarının atıldığı destandır. Bu nedenle, ortak davanın tartışılmasının Çanakkale’de yapılmasının doğru olacağı görüşü ortaya çıktı; talep geldi ve karar alındı. Milletin büyük davalarının çözüleceği kurultaylara benzer bir kurultay olacak.Adalet davasında adalet dosyasına konacak benim de bir arzuhalim var diyen herkesi, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’deki adalet kurultayımıza davet ediyorum.”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.